На жителите на швейцарския град Цюрих е предложена възможност, която

...
На жителите на швейцарския град Цюрих е предложена възможност, която
Коментари Харесай

Търсят доброволци, които да прекарат 4 дни в затвор

На жителите на швейцарския град Цюрих е препоръчана опция, която се случва един път в живота - да станат пандизчии за къс интервал от време, оповестява „ Le Temps “. Може да наподобява неуместно, само че управляващите на града в действителност имат напълно прозаични претекстове - те желаят да тестват нов затвор, преди той да бъде пуснат в употреба през април.

Директорът на пандиза Марк Ейерман съобщи, че планът ще обезпечи " вярното действие на ежедневните интервенции и ще разреши на надзирателите да се срещнат с обекта ".

Всеки, който желае да взе участие, би трябвало да дава отговор на избрани критерии: претендентите би трябвало да са навършили 18 години, да се съгласят да бъдат тествани, с цел да се реши тяхната склонност, и да се съгласят полицията да извърши инспекция за сигурност.

Според локалните медии доброволците, които ще бъдат определени от управлението на пандиза, ще прекарат четири дни в оборудването - от 24 до 27 март. През това време те ще бъдат подложени на действителен затворнически режим, макар че ще бъдат направени някои отстъпки за техния комфорт: при идването им ще бъде осъществен подробен персонален обиск, макар че доброволците имат опция да го откажат; ще им бъде обезпечено трикратно хранене дневно с разнообразни типове меню, в това число вегетарианско. Освен това всеки доброволец, който съжалява за избора си, може да напусне когато и да е плана, обявиха от пандиза.

" В тази тестова интервенция има единствено спечелили. Като участник можете да изпитате в безвредна среда какво може да е чувството на същински задържан човек, който ненадейно се оказва в пандиза. Хората ще могат да сравнят това, което виждат в разнообразни престъпни сериали по малкия екран, и действителността в Швейцария ", обявиха от пандиза.

Според „ Les Echos “ към 700 души са декларирали предпочитание да вземат участие в плана, което е съвсем три пъти повече от потенциала на пандиза (241 души), добавя БНР.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР