На жените е забранено да участват в телевизионни сериали в

...
На жените е забранено да участват в телевизионни сериали в
Коментари Харесай

Нежна революция! Талибаните забраниха на жените да участват в тв сериали

На дамите е неразрешено да вземат участие в телевизионни сериали в Афганистан според нови правила, наложени от талибанския режим. На журналистките и водещите пък е подредено да носят забрадки на екрана, съобщи BBC.

Талибаните са наложили осем нови правила на афганистанските малките екрани.

Сред тях е възбраната на филми, които се считат за противоречащи на правилата на шериата. Забранени са също по този начин комедийни и развлекателни излъчвания, които могат да се сметнат за обидни за религията. Талибаните упорстват и да не се излъчват задгранични филми, които разпространяват непознати културни полезности.

По афганистанските телевизионни канали вървят най-вече точно задгранични драми с основни женски облици.

Член на организацията, която съставлява публицистите в Афганистан, съобщи, че оповестяването на новите ограничавания е било ненадейно. По думите му някои от разпоредбите не са практични и в случай че бъдат приложени, телевизионните оператори може да бъдат принудени да затворят.

Талибаните завзеха властта в Афганистан в средата на август. Групировката, която пое контрола след напускането на американските и съюзническите сили, съвсем незабавно инструктира девойките и младите дами да не вървят на учебно заведение. По време на предходното им ръководство през 90-те години на предишния век на дамите беше неразрешено да учат и да работят.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР