На жаргон назовават сградата Двойката, тъй като до нея се

...
На жаргон назовават сградата Двойката, тъй като до нея се
Коментари Харесай

БГ спецслужби и генералитетът на армията ни, са бъкани с руски агенти и открити путинофили

На диалект посочват постройката Двойката, защото до нея се стига с тролей №2. Тук е централата на една от най-секретните държавни организации – Служба „ Военно разузнаване “ (СВР), наследници на митичното Разузнавателно ръководство на Генералния щаб на Българската национална войска от времената на социализма, познато под абревиатурата Разузнавателно управление на Министерството на нар.

252-та секретни документа от архива му сочат, че историята му е скандална.

 

То е било филиал на руското военно разузнаване. Нещо повече – взело участие е в чистките против царските офицери незабавно след Девети септември и е дало в ръцете на руските окупатори над 300 млади българи от Украйна, съумели да намерят заслон у нас през войната, които по заповед на Сталин са изпратени на изгнание в Сибир и Таджикистан. Много от тях умират от заболявания и апетит.

 

Първият му шеф е ген. Петър Вранчев. На този пост управлява мъченията при следствията против висши офицери. Отстранен е от служба през август 1948 година при чистките измежду разрива с Югославия. Разследван е от Държавна сигурност за „ неприемливо притъпена зоркост “ по процеса против Трайчо Костов през 1949 година Подложен на мъчения за известно време губи разсъдъка си. Освободен е през 1951 година, а три години по-късно до гибелта си е шеф на „ Военно издателство “.

 

През 1969 година министър Добри Джуров основава специфичен радиоразузнавателен отряд 87, дислоциран в Банкя, Силистра и Ивайловград. Разузнавателно управление на Министерството на нар също по този начин е имало сходни поделения в с. Каменар край Варна и на връх Папия в Странджа. След измененията тези обекти бързо са преобразувани в подслушване на мобилни телефони. В бурните години на демокрацията се твърдеше, че службата е подслушвала съпруги и любовници за изневери по поръчка на новоизлюпени червени милионери.

 

Изключително притеснително е, че  БГ спецслужби и генералитетът на армията ни са бъкани с съветски сътрудници и открити путинофили. Една от индикациите за това е, че в Украйна се случва тъкмо противоположното на секретната прогноза, която службите дават на държавното управление и Народното събрание. Това разгласи в поста си през юли предходната година депутатът от Демократична България Ивайло Мирчев.

Източник: Уикенд

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР