На извънредното заседание на Общински съвет – Русе се прие

...
На извънредното заседание на Общински съвет – Русе се прие
Коментари Харесай

От „Патриотите – ВМРО“ с Декларация във ръка с организацията на движението посока „Дунав мост“ – Русе

На изключителното съвещание на Общински съвет – Русе се одобри декларация по отношение на организация на придвижването на тежкотоварни пътни транспортни средства в посока към и от Гранично контролно-пропускателен пункт „ Дунав мост “ – Русе.

Тя беше препоръчана от групата на „ Патриотите – Вътрешна македонска революционна организация “ в локалния парламент и е обвързана със комплицираната интернационална и икономическа конюнктура, заради която се следи и наклонност на увеличение броя на тежкотоварните коли, преминаващи Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ – Русе. За интервала от 01.07.2022 година до 18.07.2022 година на митническия пункт при Русе са минали и обработени 42 948 товарни ППС, от които 19 264 на вход и 22 423 на излаз, при общо за шестте най-натоварени пункта – 335 417. За съпоставяне на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево, който обичайно е най-натоварен, за същия интервал са минали 42 903 тежкотоварни ППС.

Апелът на Патриотите бе всички да се обединят към потвърдилият се сполучлив през годините съгласно тях вид за разрешаване на комплицирания проблем с трафика.

Декларацията гласи:

ДЕКЛАРАЦИЯ ОТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – РУСЕ

Общинските съветници в Общински съвет – Русе показваме безапелационното си мнение, че към сегашния миг единственият вид за организация на придвижването на тежкотоварни пътни транспортни средства в посока към и от Гранично контролно-пропускателен пункт „ Дунав мост “ – Русе поради комплицираната интернационална и икономическа конюнктура и наблюдаващата се наклонност на увеличение броя на тежкотоварните коли, преминаващи Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ – Русе, е придвижването на тежкотоварни коли да се провежда по бул. България, като паркирането и престоят да се позволяват единствено в избрани сектори, както следва:

– в сектора от спирка „ Старчески дом “ (срещу х. Приста) до м-н „ Метро “, в крайната дясна лента, с дължина 2,00 км за почти към 120 камиона;

– в сектора след Гредовия мост до пътен възел „ Охлюва “, в крайната дясна лента, с дължина 900 м за почти към 50 камиона;

– в сектора от бензиностанция „ ЕКО “ до пътен възел Николово на сигнализирания буферен паркинг (тротоара), с дължина 2,00 км за почти към 120 камиона.

При по-голям трафик от камиони същите да бъдат спирани отвън територията гр. Русе още при гр. Бяла, гр. Стара Загора и други При засилен трафик от гр. Варна прекъсването на тежките камиони да става на трилентовия сектор от път I-2 Русе – Разград след паркинга при с. Бъзън до Държавно земеделско стопанство.

Настояваме в период до 10 август 2022 година способените държавни органи да подхващат нужните правни и в действителност дейности за образуване на придвижването на тежкотоварни пътни транспортни средства в посока към и от Гранично контролно-пропускателен пункт „ Дунав мост “ – Русе при вземане предвид с изразеното от Обшински съвет – Русе в актуалната декларация мнение.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР