На извънредно заседание в събота, свикано от министър-председателя Бойко Борисов,

...
На извънредно заседание в събота, свикано от министър-председателя Бойко Борисов,
Коментари Харесай

Министрите ще обсъдят състоянието на язовирите

На изключително съвещание в събота, свикано от министър-председателя Бойко Борисов, ще бъдат разисквани ограничения за гарантиране на сигурността на популацията по отношение на рисковете, основани от препълването на язовири.

В съвещанието ще вземат участие също шефът на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Министерство на вътрешните работи Николай Николов, заместник-председателят на ДАМТН Кирил Войнов, както и регионалните шефове на Враца и на Монтана.

В петък язовир „ Тича ” преля. Властите успокоиха, че изпускането на вода от един от най-големите водоеми у нас, е минимално.

Преливащата вода се влива в река Камчия, чието корито има задоволително свободен размер, с цел да поеме водните маси от язовира и риск от наводнения не съществува. Водният размер на язовира е към 316 млн. куб. м, само че към момента цялостният потенциал не е доближат. Притокът на вода към този момент спада, тъй че трендовете са размерът да възстановява.

Прелели реки обаче наводниха региони в Русенско и Хасковско. Река Русенски Лом излезе от коритото си и заля няколко къщи в село Красен. Хората там съвсем всяка година претърпяват по едно наводняване. Те с паника наблюдават равнището на водата и се надяват този път да не залее и центъра на селото. Всички те оказват помощ при евакуацията. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР