На извънредно заседание, проведено днес, 1 март 2022 година, Съветът

...
На извънредно заседание, проведено днес, 1 март 2022 година, Съветът
Коментари Харесай

Официално: Наредиха спиране на някои руски медии у нас!

На изключително съвещание, извършено през днешния ден, 1 март 2022 година, Съветът за електронни медии одобри с болшинство от 4 гласа решение за краткотрайно ограничение на препредаването на аудиовизуални медийни услуги на територията на Република България на Russia Today и нейните производни, както и на Sputnik и производните й.

Решението на Съвета е изпратено на Комисията по контролиране на известията за предприемане на дейности по подготвеност.

Според законовите разпореждания упоменатите телевизионни канали популяризират наличие, подбуждащо към ненавист, дезинформация, дискриминация, назадничавост и целят да оправдаят военните дейности против Украйна, се споделя в претекстовете към решението на комисията.

Заради това Съвет за електронни медии намира за оправдано да постанови решение, с което да допусне краткотрайно ограничение препредаването на стратегии " Russia Today " и производните ѝ и на " Спутник " и производните на територията на Република България, се споделя още в решението.

Целта е и да се защитят значими държавни и публични ползи, свързани с отбягване разпространяването на дезинформация във връзка войната. Вносител на предлагането бе ръководителят на Съвет за електронни медии Бетина Жотева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР