На извънредно заседание на парламента депутатите решават окончателно за парите

...
На извънредно заседание на парламента депутатите решават окончателно за парите
Коментари Харесай

Депутатите решават окончателно за парите за здраве на извънредно заседание

На изключително съвещание на Народното събрание депутатите вземат решение дефинитивно за парите за здраве и бюджета на държавното публично обезпечаване. Размерът на компенсациите за майчинство, болнични и безработица остават замразени следващата година, само че се усилват минималният и оптималният застрахователен приход.

Между двете четения на бюджета депутатите взеха решение минималният застрахователен приход за земеделските стопани да се усили от 350 на 400 лв., а не както в началото се предвиждаше на 560. Това обаче е най-малката сума, върху която самоосигуряващите се ще заплащат вноски.

Минималната работна заплата също се усилва с към 10 на 100 и става 560 лв. от януари. От началото на годината е заложено и нарастване на оптималния застрахователен приход от 2 600 на 3000 лв.. От юли всички пенсии ще бъдат индексирани с 5,7 на 100, а оптималният размер на пенсията става 1200 лв..

За здраве през идната година са заложени близо половин милиард лв. повече. Повече пари са заложени както за болнична, по този начин и извънболнична помощ. Осигурителната вноска се резервира 8%, както до момента.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР