На извънредно заседание днес парламентарната здравна комисия ще изслуша кандидата

...
На извънредно заседание днес парламентарната здравна комисия ще изслуша кандидата
Коментари Харесай

Изслушват кандидата за управител на НЗОК

На изключително съвещание през днешния ден парламентарната здравна комисия ще изслуша претендента за шеф на НЗОК на ПП-ДБ Станимир Михайлов. Припомняме, че по време на втората процедура за избор на шеф на Здравната каса не бяха издигнати други претенденти. Първата процедура пък приключи без определен претендент, откакто „ Възраждане “ отдръпнаха оферти от тях доктор Тодор Хинов, препоръчаната от ГЕРБ Иванка Динева си направи отказ, а препоръчаната от Българска социалистическа партия проф. Жени Стайкова не събра нужния брой гласове.

По време на днешното чуване Михайлов ще дава отговор на въпроси на медии, съсловни организации и депутатите. Предварителните въпроси засягат активността му в „ Инвестбанк “ и вижданията му за промени в Здравната каса като вероятно ново систематизиране по пера на бюджета на НЗОК, ще има ли отсяване на лечебните заведения, с които да работи Касата, ще има ли механизъм за изследване на удовлетвореността на пациентите от медицинските действия, както и какви са вижданията му за взаимна работа със съсловните организации и за нуждата от промени в организацията на работа на контролните органи на НЗОК и РЗОК.

Станимир Михайлов ще има опция да отговори на всички въпроси в границите на 25 минути, като при нужда времето може да бъде удължено.

По същото време депутатите в Комисията по бюджет и финанси ще гледат на второ четене бюджета на Здравната каса. Припомняме, че едно от основните оферти е импортираното от ГЕРБ след първо гласоподаване за нарастване на възнагражденията на личния състав в Спешна помощ и РЗИ с 36 млн. лева. 
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР