На извънредно заседание днес парламентарната комисия по конституционни и правни

...
На извънредно заседание днес парламентарната комисия по конституционни и правни
Коментари Харесай

Бюрото за защита може да бъде преместено в правосъдно министерство още следващата седмица |

На изключително съвещание през днешния ден парламентарната комисия по конституционни и правни въпроси одобри общ законопроект на гласуваните на първо четене законопроекти за изменение и допълнение на Закона за отбрана на лица, застрашени по отношение на наказателно произвеждане.

В пренарна зала пък беше скъсен и срокът сред двете четения на до три дни, което значи, че Бюрото за отбрана може да бъде преместено от Иван Гешев при Янаки Стоилов през още идната седмица.

Предложението беше направено от Николай Хаджигенов и беше подкрепено от 115 депутати. С " срещу " гласоподаваха от ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Вчера в пленарна зала Преди второ четене законопроектът би трябвало да бъде единен в парламентарната комисия. Това беше и повода настояването на един от вносителите - Николай Хаджигенов от ИБГНИ, за понижаване на периода сред две четения до три дни да не бъде признато.

Другите вносители на законопроекти са

Основна разлика сред трите законопроекта е дали Бюрото да се обособи като профилиран отдел в Министерството на правораздаването (предложението на Има Такъв Народ и ДБ), или то да се управлява както от министерството, по този начин и от Главна дирекция " Охрана " (ИБГНИ).
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР