На извънредно заседание днес от 11.00 часа депутатите ще изслушат

...
На извънредно заседание днес от 11.00 часа депутатите ще изслушат
Коментари Харесай

Министърът на енергетиката на доклад пред депутатите за доставките на газ

На изключително съвещание през днешния ден от 11.00 часа депутатите ще изслушат служебния министър на енергетиката Росен Христов за доставките на газ в България от 27 април 2022 година до момента - цени, контрагенти, тръжни процедури, съгласно оповестената на интернет страницата на Народното събрание стратегия. Искането е на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

Като първа точка в дневния ред е продължението на Правилника за организацията и активността на Народното събрание. Миналата седмица пленарната зала не съумя да одобри до края всички текстове от документа.

В програмата е включен също план на решение за оставане на битовите крайни клиенти на електрическа енергия на контролиран пазар с вносители Делян Добрев и група народни представители - ГЕРБ-СДС. То планува до 31 декември 2025 година битовите крайни клиенти на електрическа енергия да останат на контролирания пазар. Решението е утвърдено от парламентарната Комисия по енергетика. С различен текст се разпорежда на Министерския съвет да предприеме нужните дейности, включително свързани с промени в Националния План за възобновяване и резистентност на Република България, с които да подсигурява, че цялостната либерализация на пазара на електрическа сила за крайните битови клиенти ще се реализира след 1 януари 2026 година

В дневния ред на изключителното съвещание е очакван и план на решение за възлагане на Министерския съвет да одобри стратегия за даване на обезщетения на небитовите крайни клиенти на електрическа енергия - още веднъж вносители са депутати от ГЕРБ-СДС.

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР