На извънредните избори за парламент в неделя, в чужбина ще

...
На извънредните избори за парламент в неделя, в чужбина ще
Коментари Харесай

Машините за гласуване: Как ще бъдат разпределени в секциите в чужбина?

На изключителните избори за парламент в неделя, в чужбина ще бъдат открити 784 секции в 68 страни. В 148 от секциите ще има по две устройства за гласоподаване, а в 125 по една.

Във Англия ще може да се гласоподава в 135 секции. Те са със 100 повече спрямо изборите, които се организираха на 4 април. В 56 от тях ще бъдат ситуирани 65 машини, в останалите 79 ще се гласоподава с хартиени бюлетини.

На предните парламентарни избори над 32 000 българи гласоподаваха в Обединеното Кралство, а с цел да могат и в неделя искащите да гласоподават без опашки и с машини, се основава сериозна организация.
Снимка: bTV

" С общите старания на посолството, министерството и българските жители във Англия се опитваме да създадем една доста комплицирана логистика и откровено се надявам да успеем ", съобщи Александър Манов - консултант, завеждащ политическата работа на посолството.

65 машини би трябвало да бъдат превозени до точки на територията на цялото Обединено кралство.

" Машините ще дойдат на три стадия. Днес отпътува едната част към най-отдалечените точки. Утре ще потеглят другата част от машините, които са за секциите до 100 благи към Лондон и в събота надлежно и машините, които да са в Лондон ", добави Манов.
Снимка: bTV

Местни доброволци проведоха акция в обществените мрежи, която има за цел да обясни по какъв начин се упражнява машинен избор.

Над 500 души, в огромната си част доброволци, ще образуват секционните изборни комисии, които би трябвало да проведат изборите в изискванията на ограничавания и рестрикции поради COVID-19, които на 19 юли ще бъдат анулирани съвсем изцяло на територията на Англия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР