На извънредна сесия на общинския съвет в Пловдив днес беше

...
На извънредна сесия на общинския съвет в Пловдив днес беше
Коментари Харесай

Общинският съвет отхвърли предложение за оставка на кмета Тотев от "Пловдив 2019"

На изключителна сесия на общинския съвет в Пловдив през днешния ден беше поискана оставката на кмета на града Иван Тотев като ръководител на управителния съвет на фондация " Пловдив 2019 ", съобщи " Пловдив Тайм ". Сесията беше инициирана предходната седмица от 21 общински съветници, които настояха за цялостен доклад на активността на изразходваните от фондацията средства за предходните 2 години, както и оставката на артистичния шеф на " Пловдив 2019 " Светлана Куюмджиева.

Общинският съвет обаче няма пълномощията да в профил Светлана Куюмджиева от поста й на артистичен шеф. Това може да направи управителният съвет на фондацията. Затова водачът на " Съюз за Пловдив " Дани Каназирева изиска оставката на кмета Иван Тотев като ръководител на съвета, а Слави Георгиев от Патриотичния фронт изиска оставката на целия директорски съвет.

" Основният провинен за непрозрачното харчене на парите, за политическото покоряване на цялата фондация и за забавянето на главните инфраструктурни планове е на ръководителя на управителния съвет на " Пловдив 2019 ", сподели Каназирева.

Аргументите, които тя уточни за настояването си, са серията промени в състава на фондацията и отстраняването на " всички свободомислещи и самостоятелни от общината специалисти ", неналичието на бистрота за харченето на парите и отводът за внасяне на доклади, както и това, че " нито един план не е подготвен – нито площадът, нито Художествената изложба. "

Общинският съвет обаче отхвърли предлагането за оставка на Тотев. След това беше отхвърлена и първата точка от дневния ред - представянето на доклад за активността на фондацията " Пловдив 2019 " за 2017 година, 2018 година и първите два месеца на 2019 година, както и доклад за всички финансови планове за същия интервал на изпълнителния и артистичния шеф на фондацията. Причина за това е, че въпросните документи към този момент са обсъждани, обсъждани и гласувани на сесии на Общинския съвет, а първото тримесечие на 2019 година не е минало, с цел да докладът от него се прегледа.

Извънредната сесия на общинския съвет в Пловдив още не е завършила. " Дневник " следи развиването на тематиката.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пловдив 2019 (47)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР