На извънредна правна комисия ще се дискутират мерки, с които

...
На извънредна правна комисия ще се дискутират мерки, с които
Коментари Харесай

След срещата на семействата на загинали на пътя: Депутатите спешно обсъждат промени


На изключителна правна комисия ще се дискутират ограничения, с които да се постави завършек на войната по пътищата

Близки на починали в произшествия още веднъж излязоха на митинг. 11 фамилии се събраха пред Министерството на вътрешните работи с претенции за незабавни законодателни промени. След това те влязоха за среща с вътрешния министър Калин Стоянов, заяви бТВ.

„ Баща съм на Йордан Бозуков, който на 20 март тази година беше застигнат от лудо движещ се автомобил, пийнал водач, 2,03 промила алкохол в кръвта. Чакаме и автоекспертизата. Тук сме за - страната работи, полицията работи, стопират, вършат инспекции, само че законите са доста леки “, споделя един от протестиращите.

„ На мен в полицията нищо не са ми споделили. Моето дете сама си го открих, никой не ме е уведоми. Искам съществени промени в закона. Моето дете няма да се върне, само че не желая да има повече почернени майки в моето положение “, декларира Радка Петкова, майка на починалия Георги.

Хората упорстват следствията на тежките произшествия да се правят доста по-сериозно и бързо, в сравнение с сега.

„ Наистина се надявам да създадат нужното и да спре този пъкъл по пътищата. Борим се за криминализиране на отхвърли от алкохол и опиати и когато има превишение на скоростта, да не се води ликвидиране по несъобразителност “, сподели Петя Иванова, уредник на митинга.

На срещата участват и депутати – по двама представители от всяка парламентарна група, както и прокурори и следователи.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР