На извънреден брифинг от партия БСП заявиха, че са притеснени

...
На извънреден брифинг от партия БСП заявиха, че са притеснени
Коментари Харесай

БСП кани останалите партии на разговори за бюджета, Нинова обвини министър в лъжа

На ексклузивен брифинг от партия Българска социалистическа партия обявиха, че са обезпокоени към обстановката с най-важния закон в страната, а точно този за бюджета, по тази причина насочиха покана към парламентарните групи в 48-ото Народно заседание, с цел да обсъдят обстановката.

" Президентът разгласи, че ще даде задоволително време на партиите в Народното събрание за договарят за държавно управление и през това време Народно събрание да одобри значимите закони. А няма по-голям от този за бюджета, както и Плана за възобновяване и резистентност. Служебният кабинет, обаче, внесе в Народното събрание да се удължи действието на в този момент настоящият бюджет. Това съставлява заледяване на приходите при увеличаващи се цени. Това за нас е недопустимо. Нашата политика е тъкмо противоположната. Това нарастване, което направихме в постоянното държавно управление, към този момент е изядено от инфлацията ", сподели пред медиите водачът на социалистите Корнелия Нинова.

" Ние също сме внесли обществен пакет. Трябва да се гласоподава, само че ще обърна внимание, че сходни политики се одобряват в целия Европейски Съюз. Нито една страна не си разрешава да замрази разноските за заплати и поддръжка за стопанската система при тези тежки условия. Служебният кабинет е единственият, който предлага такова решение в Европа ", сподели още Нинова.

Затова от Българска социалистическа партия канят всички парламентарни групи, с цел да обсъдят какво може да се усъвършенства сред първо и второ четене за бюджета в посока поддръжка на служащи, на небогати, възрастни и уязвими.

" Внесени са над 40 законопроекта. Всяка парламентарна група си е внесла своите оферти. Служебният кабинет споделя, че има риск да се получи едно предизборно наддаване в Народното събрание и това да докара до неприятен край. Не е работа на служебния кабинет да ни дава оценки, само че е наша отговорност - на парламентарните групи, водачи и управления - дали в този миг ще потвърдим, че Народното събрание е мястото, на което се разисква и приема бюджет, както и дали ще реализираме най-малко съгасие сред първо и второ четене да подкрепим народа си, без да рискуваме финансова непоклатимост ", сподели още Корнелия Нинова.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР