На извънреден брифинг Михайлова коментира, че МОН работи по проблема

...
На извънреден брифинг Михайлова коментира, че МОН работи по проблема
Коментари Харесай

По-леки раници на учениците още втория срок

На ексклузивен брифинг Михайлова разяснява, че МОН работи по казуса и подсигурява, че ще бъдат взети всички нужни ограничения, съобщи Българска телеграфна агенция.

Единият от разновидностите е да няма огромно концентриране на доста предмети с тежки учебници и да има подобаващ баланс на седмичното разписание. Все отново Михайлова посочи, че всяко учебно заведение би трябвало да откри своя метод и самостоятелен метод.

Още в понеделник МОН ще изпрати писма до районните си инспекторати, с цел да предложения шефовете и учителите на диалози по места, тъй като казусът, по думите й, не е акция, а целенасочена политика.

В момента едно от решенията, по които просветното ведомство работи, е да се разделят обемните учебници на части, както и да се употребява по-лека хартия.

"От друга страна, надлежно национална стратегия за увеличение на шкафчетата в учебно заведение, в които да се оставят учебниците, тъй че да не се носят всеки ден, както и помагалата, екипите по физическо ", добави Таня Михайлова.

Тя означи, че в раниците с изключение на учебници, има тетрадки и спомагателни пособия. Според зам.-министъра главният проблем идва в пети клас, когато учениците сами към този момент вървят на учебно заведение, а предметите се усилват.

Михайлова акцентира, че отговорността е обща, освен на министерството, само че и на учителите и родителите. От ведомството са безапелационни също, че не би трябвало да се усилва броят на помагалата, които не са наложителни, и се работи в тази посока.

"Ще помолим учителите да не натоварват с спомагателни сборници, които не са нужни, учебникът и тетрадката отлично правят работа ", означи зам.-образователният министър.

Важен е учителят, който преподава в класната стая, уверена е Таня Михайлова. Тя напомни, че в часовете може да се употребява и електронен учебник.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР