На изслушване вчера в парламентарната комисия вътрешният министър Бойко Рашков

...
На изслушване вчера в парламентарната комисия вътрешният министър Бойко Рашков
Коментари Харесай

МВР за прокуратурата: Явно „гузен негонен бяга“


На чуване през вчерашния ден в парламентарната комисия вътрешният министър Бойко Рашков не е споменавал, че лицето, предизвикало злополуката, е предпазен очевидец с обезпечена защита от прокуратурата.

Това оповестиха от Министерство на вътрешните работи във връзка със известие от прокуратурата от през вчерашния ден, в което се твърди, че вътрешният министър Бойко Рашков популяризира погрешното изказване, че арестуваният за тежката злополука в София с две жертви Георги Семерджиев е бил със статут „ предпазен очевидец “ и е охраняван.

„ От публикуваното известие пораждат редица въпроси. Изказването на министъра на вътрешните работи беше към 17 ч. пред депутатите. Защо прокуратурата реагира на несъществуващо изявление и упреква в неистина министъра на вътрешните работи за нещо, което той не е казвал? Как за по-малко от 1 час в извънработно време прокуратурата съумя да ревизира във всички прокуратури в страната дали хипотетичният причинител на злополуката е очевидец или не? Това не би трябвало ли да го знае единствено съответният наблюдаващ прокурор? Това реакция на „ виновен негонен бяга “ ли е от страна на държавното обвиняване? “, попитаха през днешния ден в известие до медиите от Министерство на вътрешните работи.

Оттам прецизират, че по време на чуването в Народното събрание Рашков е прецизирал, че има други случаи, в които прокуратурата разпорежда на Министерство на вътрешните работи да охранява очевидци, които са осъждани и с престъпно минало. Даден бил образец с човек с 21 присъди, за защитата на който Министерство на вътрешните работи е похарчило 397 296 лева

От вътрешното министерство насочат и няколко въпроса към прокуратурата:

– Колко значим е този осъждан 21 пъти очевидец за прокуратурата?

– Познава ли се персонално с основния прокурор Иван Гешев този очевидец?

– Ползван ли е този очевидец за поръчкови каузи, формирани от прокуратурата, свързани със закани за убийства на някогашен министър председател и основен прокурор?

– Давал ли е подправени сведения на някогашния шеф на „ Вътрешна сигурност “

– Министерство на вътрешните работи и сегашен прокурорски асистент във ВКП под формата на непринуден заявител, поискал анонимност?

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР