На израелската армия отне няколко седмици и три дивизии, подкрепени

...
На израелската армия отне няколко седмици и три дивизии, подкрепени
Коментари Харесай

Военен брифинг: Най-голямата битка в Газа

На израелската войска лиши няколко седмици и три дивизии, подкрепени от тежки въздушни и артилерийски удари, с цел да доближи и нападна болничното заведение ал-Шифа в Газа предходната година.

Миналата година седмица дребна мощ от командоси и танкове, наброяваща малко повече от бригада, към 1000 бойци, обкръжиха най-голямото здравно заведение в линията за броени часове.

И въпреки всичко това второ израелско нахлуване против ал-Шифа продължава в деветия си ден — и се оформя в най-голямата борба в съвсем шестмесечната война на Израел против Хамас и една от най-показателните.

За поддръжниците на акцията на Израел нападението показва решимостта и тактическия разум на израелските отбранителни сили, хващайки врага неопитен и нанасяйки тежък удар.

Той също по този начин акцентира по какъв начин се е трансформирала динамичността в Газа. През ноември Израел нахлу в линията с близо 100 000 сили. Днес множеството са изтеглени, северът е значително изоставена пустота и оперативният фокус на военните се изме...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР