На изложение в ПхенянПърва визита на руски военен министър в

...
На изложение в ПхенянПърва визита на руски военен министър в
Коментари Харесай

Ким Чен Ун показа на Шойгу най-новите си арсенали

На ревю в Пхенян
Първа аудиенция на съветски боен министър в КНДР

Севернокорейският водач Ким Чен Ун сподели на гостуващия в Пхенян съветски министър на защитата Сергей Шойгу най-новите арсенали на КНДР, съобщи Ройтерс.

Шойгу е отпред на съветска делегация на аудиенция в Северна Корея във връзка 70-годишнината от края на Корейската война - празник, който в КНДР се отбелязва като “Ден на успеха ”. Едновременно с съветските представители в Пхенян е и делегация от Китай.

Ким Чен Ун заведе Шойгу на ревю, на което бяха демонстрирани междуконтинентални балистични ракети “Хвасонг ”. Те са неразрешени с резолюции на Организация на обединените нации, подкрепени от Русия и Китай. Освен това на съветския министър бяха показани и два нови дрона, единият от които доста прилича безпилотен уред, излозван от американските военновъздушни сили, показва Би Би Си.

Визитата на Шойгу - първата на съветски боен министър в КНДР след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики, идва на фона на обвиняванията към Пхенян, че доставя Москва с оръжия, които тя да употребява във войната в Украйна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР