На изключителен мач станаха свидетели зрителите на Маргарет Корт Арена,

...
На изключителен мач станаха свидетели зрителите на Маргарет Корт Арена,
Коментари Харесай

Феликс Оже-Алиасим победи Доминик Тийм в зрелищен петсетов двубой от първия кръг на Australian Open

На извънреден мач станаха очевидци феновете на " Маргарет Корт Арена ", в който канадецът Феликс Оже-Алиасим победи с 6:3, 7:5, 6:7(5), 5:7, 6:3 австриеца Доминик Тийм. Двубоят от първия кръг на Australian Open продължи 4 часа и 59 минути.

Срещата можеше да завърши и в три елементи, само че в тайбрека на третата, Тийм съумя да обърне от закъснение от 2:5 точки до 7:5 и да вкара мача в четвърти сет.

В него австриецът проби още първоначално, Оже-Алиасим изравни за 5:5, само че незабавно по-късно нов пробив на Тийм му даде опция за повторно да сервира за сета и този път той се оправи.



Въпреки че самодейността мина у финалиста в Мелбърн за 2020 година, той не съумя да я задържи. В петия сет Оже-Алиасим бе този, който направи единствения пробив. Това стана в самото начало за 2:0 гейма и макар опитите на Тийм да се бори за нов поврат, до подобен не се стигна.

Във втория кръг Феликс Оже-Алиасим ще срещне французина Юго Грение.



Поставеният под номер 10 Алекс де Минор се класира за втория кръг на Откритото състезание на Австралия. Представителят на домакините продължава напред, откакто противникът му на старта Милош Раонич се отхвърли да доиграе срещата. Резултатът бе 6:7(6), 6:3, 2:0 в интерес на Де Минор в третия сет.

33-годишният Раонич, който се завърна на корта през лятото на предходната година след двугодишно неявяване, се държеше чудесно в мача доникъде на втория сет, когато разреши на Де Минор да пробие, а по-късно и да завоюва втория сет и да направи още един брейк при започване на третия.

Преди това обаче Раонич, който е някогашен номер 3 в международната класация и някогашен полуфиналист в Мелбърн, сподели доста добра игра. Той завоюва първия сет с 8:6 точки в тайбрека. Раонич записа девет аса против единствено два за Де Минор и направи 21 печеливши удара против 12 за австралиеца. Статистиката обаче се обърна в интерес на локалния любим във втория сет, когато се появиха физическите проблеми на Раонич.

Във втория кръг Де Минор ще играе с италианеца Матео Арналди.



Поставеният под номер 24 Ян-Ленард Щруф се изтеза оптимално против младия австралиец Ринки Хиджиката, само че съумя да го в профил след 3:6, 6:3, 6:2, 6:7(2), 7:6(8). Двубоят продължи съвсем четири часа, а двамата тенисисти направиха общо 49 аса - 24 за Хиджиката и 25 за Щруф. Печелившите удари също бяха съвсем изравнени - 69:66 в интерес на германеца, който обаче трябваше да навакса закъснение от пробив в решителния пети сет.

Драма не липсваше и в заключителния тайбрек до 10 точки, в който Щруф поведе със 7:3, само че позволи представителят на домакините да се приближи единствено на точка от него. Хиджиката имаше сервис за 9:9, само че не се оправи и Щруф продължи към втория кръг, в който негов противник ще бъде Миомир Кецманович от Сърбия.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР