На изискана церемония в зала 1 на НДК филмът "Ще

...
На изискана церемония в зала 1 на НДК филмът "Ще
Коментари Харесай

Ще се видим там горе с наградата на СинеЛибри 2018

На изискана гала в зала 1 на НДК филмът "Ще се забележим там горе " на Албер Дюпонтел беше почетен с почетната статуетка "СинеЛибри " за върхово достижение на литературната акомодация. Зрителите участваха на видеообръщение от създателя на едноименния разказ Пиер Льометр, който посочи качествата на екранизацията и благодари за оказаната чест. Френско-канадската приключенска драма, която има 5 награди "Сезар " и още 8 номинации, беше предпочетена от жури в състав Мартичка Божилова (председател), Херман Кох, Давид Фоенкинос, Майкъл Маккел и Анди Делиана с претекста, че е разтърсваща акомодация на също толкоз вълнуващ разказ, почетен с най-високата литературна премия на Франция "Гонкур ". Второ място беше отредено на копродукцията "Съпругата " на Бьорн Рунге. Третата премия беше присъдена на българското заглавие "8 минути и 19 секунди ".
Фестивалът продължава до 24 октомври, като у нас се чака да дойде фамозният френски кинорежисьор и сценарист Беноа Жако. Той персонално ще открие премиерните прожекции на "Ева " с Изабел Юпер и Гаспар Юлиел (19 октомври, "Люмиер Лидл "), "Сбогом, кралице моя " (20 октомври) и "Вила Амалия " (21 октомври) във Френския институт.
Другият специфичен посетител е нашумелият израелски публицист Дрор Мишани, създател на бестселъра "Липсващото досие ". Мишани ще посети и Града под тепетата през днешния ден, 19 октомври, от 18 ч. в Лъки Дом на киното.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР