На изборите видяхме брутална кражба на гласове, заяви лидерът на

...
На изборите видяхме брутална кражба на гласове, заяви лидерът на
Коментари Харесай

Ивелин Михайлов за резултата на Величие: Илюзия за демокрация

На изборите видяхме " брутална кражба на гласове ", съобщи водачът на " Величие " Ивелин Михайлов в разбор на вота в YouTube канала " Свободен глас ", оповестява Българска телеграфна агенция. Това, което се случва, не е без знанието на останалите партии. Тук има заблуда за народна власт, разяснява Михайлов.

В 50-ия парламент изчистихме групата си, изясни Михайлов за разцеплението на ПГ на " Величие ". Това, което обещахме, още когато започнахме обществените си изяви, е да осветляваме процесите един по един, напомни той и добави, че първо са посочили по какъв начин се купуват депутати. В Народното събрание видяхме по какъв начин се пазарят партии, само че и показахме по какъв начин се пазят публичните проблеми, посочи Ивелин Михайлов. Ако нашата самоцел е да сме във властта, аз мога да вляза постоянно в нея, в случай че се договоря с тези, които са там, и да извърша някое тяхно предпочитание, уточни водачът на " Величие ".
 Окончателно: Осем партии влизат в 51-ото Народно заседание Обновена
Окончателно: Осем партии влизат в 51-ото Народно заседание

ПП-ДБ задържа второто място пред " Възраждане ", " Величие " остава под чертата

Според него хората си продават вота, тъй като не виждат друга опция. Нашите гласоподаватели са тези, на които сме дали обещание правдивост, акцентира Михайлов. И съобщи, че групировката ще работи доста интензивно, с цел да може до идващите избори да трансформират доста неща. Ще покажем по какъв начин се работи на терен без да се употребява държавен запас, даде обещание водачът на " Величие ". Трябва да развием още по-мощни структури, ще създадем ръководство в сянка, ще даваме точна информация за всичко, което партиите в споразумение вършат, уточни Ивелин Михайлов. Според него хората към момента не са ядосани задоволително доста, с цел да излязат още веднъж на митинги. Но, с изключение на митинги, би трябвало да градим, добави той.

" Току-що ЦИК изкара партия " Величие " от Народното събрание с нагласени резултати от 3.999%. Това е проява. Демонстрация на мафията против народа ", написа във Фейсбук политическата мощ.

В идващия 51-ви парламент дефинитивно влизат осем политически партии. Това демонстрират данните на ЦИК при 100% обработени протоколи.

са безапелационният победител на предварителните избори с 26,38% (642 931 от гласовете).

" Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) резервират втората позиция с 14,20% (346 063 от гласовете), а трети остават Възраждане с 13,35% (325 460 от гласовете).

На четвърто място се подрежда с 11,54% поддръжка (281 366 от гласовете).

Следват Българска социалистическа партия - Обединена левица със 7,56% (184 403 от гласовете), Алианс за права и свободи - 7,48% (182 263 от гласовете), " ИТН " - 6,77% (165 160 от гласовете), и - 4,59% (111 946 от гласовете).

Разпределението на мандатите в 51-ия парламент:
ГЕРБ - 69 мандата ПП-ДБ - 37 мандата Възраждане - 35 мандата ДПС - Ново начало - 30 мандата БСП - Обединена левица - 20 мандата Алианс за права и свободи - 19 мандата Има подобен народ - 18 мандата МЕЧ - 12 мандата
Партия " Величие ", за която до последно не беше ясно дали ще откри място в новото Народно заседание, в последна сметка остава на косъм под 4-процентовата преграда - тя събира 3,99% от гласовете.

След като станаха ясни окончателните резултати, водачът на " Величие " Ивелин Михайлов съобщи, че партията му ще подаде сигнал за изборни нарушавания. Във Facebook той дефинира развоя на вота като " проява на мафията против народа ".

С " Не поддържам никого " са дали своят вот 82 618 гласоподаватели.

До урните са отишли 38,94% от имащите право на глас, или 2 570 639 души.
 ГЕРБ първи, ПП-ДБ втори, Обновена
ГЕРБ първи, ПП-ДБ втори, " Величие " - на ръба

Това демонстрират резултатите при 82,42% обработени СИК протоколи

" Величие " на Ивелин Михайлов (в актуалната акция не вземат участие и двете познати лица от предходната Николай Марков и Виктория Василева) събира на актуалните избори 97 430, т.е. единствено с 2 430 гласа по-малко от предходните, когато с 99 862 гласа влезе в Народното събрание и образува парламентарна група.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР