На изборите през 2020 г. Байдън заложи на нещо съвсем

...
На изборите през 2020 г. Байдън заложи на нещо съвсем
Коментари Харесай

Мандатът на Байдън скоро ще бъде подложен на изпитание

На изборите през 2020 година Байдън заложи на нещо напълно просто: че една страна, надълбоко разграничена по партийни пристрастия, е подготвена за ново начало.

Той знаеше, че няма да бъде най-въодушевяващия претендент, нито най-завладяващия оратор. Знаеше, че се кандидатира като остарял бял мъж в партия, която става все по-млада и по-многообразна. Знаеше, че с цел да завоюва, ще му е нужна както силата на либералите, по този начин и поддръжката на центристите, сегменти от електората, които нямат доста общи неща с изключение на споделеното пренебрежение към президента Доналд Тръмп.

В последна сметка Байдън излезе победител и за поддръжниците му това беше и мотив за наслада, и облекчение. Но резултатите изпратиха смесени сигнали за готовността на нацията да обърне страницата на един от най-поляризиращите интервали в актуалната американска история.

Байдън завоюва някои от основните оспорвани щати, в това число Пенсилвания и Уисконсин, с дребна преднина. Той получи повече гласове в цялата страна от който и да било претендент за президент - над 74 милиона и преброяването не е завършило - само че броят на получените от Тръмп гласове също се оказа рекордно висок и това демонстрира какво е въздействието на президента освен измежду главните му поддръжници, а и в Републиканската партия като цяло.

След успеха си Байдън съобщи, че е получил мандат. Но дали в действителност има мандат? Скоро това ще бъде сложено на тестване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР