На изборите 2 в 1 следващата седмица няма да се

...
На изборите 2 в 1 следващата седмица няма да се
Коментари Харесай

Без несертифицирани машини на изборите

На изборите 2 в 1 идната седмица няма да се допусне отчитане на гласове от несертифицирани машини - по този начин представителят на Централната изборна комисия Цветозар Томов разяснява днешните изказвания на една от записаните за вота обединения, че се приготвят изборни операции посредством 228 спомагателни машини, които се съхраняват дружно със закупените за вота устройства:

„ От позиция на изборния развой няма нищо притеснително. Кой и за какво е внесъл тези машини, той би трябвало да си изяснява. Централната изборна комисия няма да допусне да се употребяват несертифицирани устройства. Те няма да влязат в приложимост. Дори, в случай че се взети за примерно, да заменят развалени устройства или нещо такава. Без позволение на ЦИК и инспекция на тези устройства, те не могат да бъдат употребявани “, сподели Томов, представен от БНР.

Въпросните 228 устройства не са част от закупените от ЦИК 1600 машини по социална поръчка, изпълнена от компанията „ Сиела Норма “. Те обаче се съхраняват в същия склад, като от компанията са уведомили ЦИК, че спомагателните устройства са благосъстоятелност на производителя „ Смартматик “ и ще се употребяват за демонстрации в Армения, Грузия и за други действия.

В четвъртък заместник-председателят на ЦИК Емил Войнов рапортува по същия въпрос: „ Твърдят, че тези устройства са благосъстоятелност на " Смартматик " и ще се употребяват за разнообразни цели - демонстрации в Албания, демонстрации пред представители на Грузия, и сервиз, и за действия сред „ Смартматик “ и „ Сиела “, несвързани с изборите в България.

Предлагам да изпратим едно писмо до „ Сиела Норма “ с копие до Групово дело " Жандармерия ", Специални интервенции за битка с тероризма, с което да ги уведомим, че профилираните устройства, които не са част от Договор номер 38, следва да се складират в самостоятелен бранш от склада на " Карго Партнер " и да не се позволява разпечатването им.

След разтоварване на машините камионът да бъде освободен и да ни дават списък, съдържащ серийните номера на тези доставени - по какъв брой машини са предопределени за Албания, надлежно за Грузия, и за другите неща, които не е ясно от тяхното писмо тъкмо за какви цели ще бъдат употребявани “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР