На истинско лятно време ще се радват жителите на Централна

...
На истинско лятно време ще се радват жителите на Централна
Коментари Харесай

Истинско лято утре, живакът стига 32 градуса

На същинско лятно време ще се радват жителите на Централна България във вторник, сочи прогнозата за времето на Национален институт по метеорология и хидрология.
През нощта над Западна България облачността ще се раздра, а до сутринта - и ще намалее до най-вече ясно. По-значителни нараствания на облачността ще има над Източна България, само че без основни превалявания. Ще продължи да духа слаб до сдържан югоизточен вятър.
Във вторник ще бъде най-вече слънчево. След обяд над планинските региони в Западна България ще се развие купеста облачност и на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан южен вятър и дневните температури още малко ще се покачат и оптималните ще са сред 28 и 33 градуса, за София – 28.
Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа до сдържан южен вятър. Максималните температури на въздуха ще са в интервала 22-25 градуса. Температурата на морската вода е 16-18 градуса, а вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Над планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се развие купеста облачност и на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа мощен, по билата - и краткотрайно плевел, южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 22 градуса, на 2000 метра - към 14 градуса.
В сряда към и след обяд над Западна България ще се развие по-значителна купеста облачност и на обособени места ще превали временен дъжд с гръмотевици. В часовете преди обяд, както и в Източна България, ще бъде слънчево. Дневните температури ще се задържат високи.
В четвъртък въздушната маса ще е неустойчива. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места, основно в Западна и Централна България, ще има превалявания и гръмотевични стихии. Има условия и за градушки. В източните региони ще се задържи съвсем без превалявания, с повече слънчеви часове. Вятърът ще се ориентира от северозапад и дневните температури в западните региони ще се намалят, а на изток ще са до 27-28 градуса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР