На ищеца трябва да му бъдат платени неимуществени вреди за

...
На ищеца трябва да му бъдат платени неимуществени вреди за
Коментари Харесай

Бивш затворник в Белене осъди държавата за 100 000 лв.

На ищеца би трябвало да му бъдат платени неимуществени вреди за интервала 1991-2017 година, тъй като претърпял отчаяние и боязън, че дълги години няма изгледи за привършване на делото и обвинените ще останат ненаказани.

Мъжът ще бъде заплатен и за излъганите му упования за отмъщение за погазените права и достолепие, прочувствено напрежение и загуба на доверие в институциите, както и здравословни проблеми.

Става дума за насилствената промяна на имената на българските мюсюлмани, довела до репресии през 80-те години.

Досъдебното произвеждане, формирано през 1991 година, още не е завършило. Софийският областен съд се е произнесъл преди седмица, оповестява „ Сега “ Решението на арбитър Даяна Топалова, което предстои на обжалване, може да повлече стотици каузи против прокуратурата.

Ищецът Ш.С.М. желае 100 000 лева обезщетение, само че е предявил единствено непълен иск за 5001 лева Съдът е склонен, че "справедливият размер на компенсацията е 100 000 лева, и удовлетворява напълно частичния иск “.

В исковата си молба, подадена през март, мъжът твърди, че е потърпевш от закононарушения - побой, въдворяване в лагера "Белене " и изгнание по време на така наречен възродителен развой, за които е формирано следствено дело №1/1991 година, което не е завършено до момента.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР