На интернет страницата на НОИ функционира нова електронна услуга, свързана

...
На интернет страницата на НОИ функционира нова електронна услуга, свързана
Коментари Харесай

НОИ въвежда нова е-услуга за хора с инвалидни пенсии при изтекъл ТЕЛК

На интернет страницата на Национален осигурителен институт действа нова електронна услуга, обвързвана с изплащането на инвалидни пенсии при изминал ТЕЛК, оповестиха от осигурителната институция.

Услугата визира правото на лицата да бъде продължено изплащането на инвалидната им пенсия и/или на добавката за непозната помощ и след приключването на периода на експертното решение на ТЕЛК/НЕЛК за времето до издаването на ново такова, ако е налице закъснение в здравната експертиза при преосвидетелстването им.

Чрез  пенсионерите могат в действително време да се осведомят дали за тях към Национален осигурителен институт има подадена информация за тяхното преосвидетелстване от органите на здравната експертиза, прецизират оттова.

Ако лицата, за които е постъпила информация по този ред, дават отговор на плануваните законови условия, електронната информация ще съдържа данни и за периода на продълженото погашение, както и за подлежащата на погашение сума за времето от прекъсването на заплащането до неговото следващо възобновяване.

Електронната услуга е налична през , разясняват от Национален осигурителен институт.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР