На Илинден кметът на Община Марица“ Димитър Иванов и кметът

...
На Илинден кметът на Община Марица“ Димитър Иванов и кметът
Коментари Харесай

На Илинден децата на с. Костиево получиха нова спортна площадка

На Илинден кметът на Община „ Марица “ Димитър Иванов и кметът на с. Костиево Георги Калоферов прерязаха лентата на мултифункционална спортна площадка с изкуствена трева в центъра на селото.
След като отец Георги отслужи литургия, Иванов поздрави присъстващите.
Прочетете още
„ Днес е двоен празник за село Костиево. На този ден означаваме великия християнски празник Илинден и откриваме това спортно украшение “. С тези думи той се обърна към десетките поданици и посетители на селото. И напомни, че седем обитаеми места към този момент разполагат с сходни стадиони, а в детските градини на три други села има сходни уреди, само че с по-малък мащаб.

Кметът на Общината посочи какъв брой е значима ролята на спорта за подрастващите.

„ Радвам се, че от през днешния ден младежите в селото ще имат опция да спортуват. Като някогашен състезател знам, че физическата интензивност носи освен наслада и здраве, само че и дисциплинира и построява мощ и висок дух “, означи Димитър Иванов.

Той добави, че следва да се завърши облагородяването на зоната към площадката и анонсира нов план, чието довеждане докрай ще улесни напредването до с. Костиево.

„ Продължаваме да сътворяваме условия за спорт, да развиваме и надграждаме постигнатото за бъдещите генерации. Следващият предпочитан план, който Община „ Марица “ е подала за финансиране към Министерство на районното развиване и благоустройството /МРРБ/, е рехабилитацията на пътната права от 9-ти километър до с. Костиево. Това е първи стадий, идващият включва ремонт на пътя от с. Костиево до с. Бенковски. Надявам се с Божията помощ, с поддръжката на страната и на държавното управление, да се осъществя и тази значима за с. Костиево инвестиция “, уточни кметът на Община „ Марица “.

Той честити имения ден на всички, които честват и им пожела здраве и шанс.

„ Честит празник! Бъдете благословени! Нека Бог да пази жителите на с. Костиево, на Община „ Марица “ и нашите деца “, приключи Димитър Иванов.

Спортната площадка се намира до кметството в с. Костиево и е със общоприети размери – 40 на 20 квадратни метра. Тя е оборудвана с комбинирано оборудване - минифутболна врата и баскетболен панер и е обезопасена с 6-метрова ограда с мрежа. Монтирано е изкуствено осветяване, което ще разреши да се употребява и вечерта. Игрището ще е със свободен достъп, а до него има паркинг за улеснение на посетителите. Средствата за построяването са напълно от общинския бюджет.

Веднага след формалната гала, децата на Костиево, нетърпеливи да пробват новата облага, подхванаха първия си мач. На събитието участваха представители на администрацията, кметове на обитаеми места и общински съветници.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР