На Игнажден децата от подготвителна група на детска градина Дъга“

...
На Игнажден децата от подготвителна група на детска градина Дъга“
Коментари Харесай

Гост от Съвета на Европа в ДГ „Дъга“

На Игнажден децата от подготвителна група на детска градина „ Дъга “ посрещнаха специфичен посетител – господин Тодор Шукеров, който работи в Секретариата на Съвета на Европейския съюз (бившия Съвет на министрите), в Генералната дирекция по стопански и финасови въпроси.

Във връзка с гражданското, здравното, екологичното и интеркултурното обучение, провеждано в детската градина, господин Шукеров изнесе къса сказка за Европейския съюз. Накара малчуганите да разсъждават и върху въпроса за опазването на околната среда, за проучването на нашия роден език за запазване на българската еднаквост, както и за проучването на други европейски езици за общото Европейско развиване в дух на съгласие и съдействие.

Разказа още по какъв начин от дребен е мечтал да обикаля Европа, да владее доста езици и да поддържа връзка с хора от разнообразни страни. Юрист по обучение, специализирал в университет в Нотингам, с цената на доста старания и труд сбъдва своя професионална фантазия да работи за Европейския съюз. Към момента владее британски и хърватски език, интензивно учи френски и немски език и е спечелил конкурс за работа на това влиятелно място, преборвайки конкуренция на над 30 000 претенденти от целия Европейски съюз.

Директорът на детското заведение – госпожа Бойка Палийска благодари на господин Шукеров за скъпите дарове, донесени от Брюксел – книжки и други материали за децата с акцент опознаването на нашия хубав континент Европа.  И в духа на българските обичаи означи, че подобен „ полазник “ ще донесе благодат на идната година.

Нетрадиционният посетител пожела на малчуганите да имат вяра в фантазиите си и да ги следват, а след време някои от тях да му станат сътрудници.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР