На Игнажден, 20 декември, община Видин ще даде старт на

...
На Игнажден, 20 декември, община Видин ще даде старт на
Коментари Харесай

Община Видин започва благотворителна кампания за ремонт на Младежкия дом

На Игнажден, 20 декември , община Видин ще даде старт на благотворителна акция „ Да възродим Младежкият дом “. От години постройката на дома се нуждае от сериозен ремонт , а това пречи на работата на клубовете и съставите, които работят в него. Сред художествено-творческите обединения, които репетират там, е и професионалната натрупа на видинския отбор „ Дунав “.
Кампанията има за цел да подкрепи ремонта на постройката, а първият който ще подари средства, е кметът на Видин Огнян Ценков. Той отделя всеки месец от заплатата си 500 лв. . С тях Ценков подкрепя заболели деца, които имат потребност от по-голяма сума за лекуване или даровити деца, които нямат опция сами да заплатят пътуването си до състезания в страната или чужбина.
Повече от 50 индивида са били подкрепени от дарението на кмета на Видин, като сред тях са детски градини и учебни заведения. В множеството случаи родителите на деца със съществени здравословни проблеми сами търсят помощта на кмета, а в други случаи – той се включва в дарителските акции, като пръв дава добър образец.
За подобен случай споделя Ваня Младенова (на снимката), която благодари от сърце на кмета Огнян Ценков за дарените от него персонални средства в помощ на нейния наследник. Иван Василев се е нуждаел от бъбречна трансплантация. На 2 ноември той е опериран сполучливо и в този момент се усеща добре.
Кметът на Община Видин благодари на всички хора, които са се отзовали на апела в обществените мрежи и са помогнали интервенцията на Иван да се случи. Той пожела доста здраве, сполучливо възобновяване на младежа и подготвеност да оказва помощ още веднъж, в случай че се наложи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР