На хоризонта се задава Трета световна с ядрени пожари, това

...
На хоризонта се задава Трета световна с ядрени пожари, това
Коментари Харесай

Лукашенко: Задава се световна война с ядрени пожари, ако не започнат мирни преговори

„ На хоризонта се задава Трета международна с нуклеарни пожари, това може да се избегне единствено по пътя на договарянията “ , съобщи през днешния ден в послание към беларуския народ президентът на страната Александър Лукашенко, съобщи организация БелТА, представена от Българска телеграфна агенция.

" С напъните на Съединени американски щати и техните спътници в най-близката ни страна се разпростира пълномащабна война " до последния украинец " (цитирам), вследствие на която единствено в продължение на година починаха и бяха осакатени към половин милион души и от двете страни. Милиони са бежанци. На хоризонта вследствие на това се задава Трета международна с нуклеарни пожари ", акцентира Лукашенко.

" Въпросът е един: какво да вършим. Пътят е един - договаряния. Преговори без предварителни условия ", добави той.

" Възползвам се от възможностите си да предложа преустановяване на бойните дейности. Обявяване на помирение без право на разселване, прегрупиране на войски и от двете страни, без право на пренасочване на оръжия и муниции, на жива мощ и техника ", сподели Лукашенко.

" Спрете в този момент, до момента в който не е почнала ескалация ", сподели още той. Според него договарянията би трябвало да стартират точно в този момент.

Разполагането на нуклеарно оръжие в Беларус не е опасност и не е шантаж, а опция да се отбрани страната и да се подсигурява мир на беларуския народ, акцентира в обръщението си президентът на Беларус.
Отговорът на Русия: Няма да спрем офанзивата си
Кремъл изключи опцията да спре офанзивата си против Украйна, макар апела на главния си съдружник - беларуският президент Александър Лукашенко, заяви Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" По тематиката за Украйна нищо не се трансформира: специфичната военна интервенция продължава, тъй като това е единственото средство за реализиране на задачите, стоящи през днешния ден пред нашата страна ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той посочи, че президентът Владимир Путин ще разиска  следващата седмица с Лукашенко препоръчаното помирение от президента на Беларус.

Русия не може да не обръща внимание на хипотетичната заплаха, която основават за нея апелите за разполагане на нуклеарно оръжие в Украйна, добави Песков, разяснявайки петиция, оповестена на уеб страницата на украинския президент Володимир Зеленски. Това е " доста рискова наклонност ", акцентира представителят.

Като евентуално извънредно рискова дефинира той и разискването на концепцията за изпращане на миротворчески войски в Украйна. По-рано унгарският министър председател Виктор Орбан загатна за сходни полемики в Европейски Съюз.

Подобни сили нормално се разполагат със единодушието на двете страни, акцентира Песков. " В дадения случай това е евентуално доста рискова тематика ", уточни той

Говорителят заяви, че президентът Владимир Путин ще разиска през днешния ден с непрекъснатите членове на Съвета за сигурност новата идея за съветската външна политика.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР