На хората в Италия, които не са ваксинирани срещу COVID-19,

...
На хората в Италия, които не са ваксинирани срещу COVID-19,
Коментари Харесай

Италия затяга ограниченията срещу COVID-19 неваксинираните

На хората в Италия, които не са имунизирани против COVID-19, е неразрешено да посещават заведения за хранене или да пътуват с вътрешни полети съгласно нови правила, които влязоха в действие през днешния ден, до момента в който учебните заведения бяха отворени още веднъж в цялата страна, осведоми " Франс прес ".

Само тези, които неотдавна са се възстановили от коронавирусна зараза, са освободени от регулациите, което съставлява в допълнение стягане на рестриктивните мерки пред лицето на повишаването на инфектираните.

Повечето учебни заведения отвориха днес за нов период според държавни заповеди, въпреки апели на шефове, лекарския съюз и някои кметове да се отсрочи връщането в клас с най-малко две седмици.

Над 1000 общински съвета в цялата страна обаче оставиха учебните заведения си затворени.

Високопоставеният вирусолог Масимо Гали от болничното заведение в Сако де Милано настоя, че отварянето на учебни заведения е " неблагоразумно и безпричинно ", до момента в който специалистът по публично опазване на здравето Валтер Рикиарди определи ситуацията като " избухлива ".

Италия беше първата европейска страна, наранена от ковид при започване на 2020 година и е измежду страните с максимален брой жертви - близо 140 000 души.

През миналото денонощие в страната бяха регистрирани малко над 155 000 новозаразени от население от към 60 млн. души.

Над 86 % от над 12-годишните са имунизирани и има ваксини за по-малки деца. Около 15 % от децата сред пет и 11 години са получили първата си доза.

Вирусът е " в експоненциална фаза. Повторното отваряне на учебните заведения ще донесе спомагателен стрес и се притеснявам, че броят на заразените ще нараства най-малко до края на януари ", акцентира вирусологът Фабрицио Прелиаско.

Trenitalia разгласи, че е отменила 180 районни влака - засягащи 550 маршрута - поради коронавирусни инфекции. Регионални автобусни компании също оповестиха, че стотици водачи са заболели от вируса.

Така нареченият " супер зелен документ ", показващ доказателство за имунизация или скорошно възобновяване, се изисква до 31 март за ресторанти, хотели и фитнес зали, както и за потребление на локални или районни рейсове, влакове, самолети и кораби.

Маските FFP2 към този момент са наложителни в театрите, кината, спортните игрища и в целия публичен превоз.

Неваксинираните поданици на дребните италиански острови, които предизвестиха, че рискуват да бъдат хвърлени в " наложително заточение " от новите правила, получиха в допълнение време.

Местните поданици, за които лодките и самолетите са единственото средство за превоз от и към островите, ще могат да продължат да пътуват без " супер документ " по здравни и просветителни аргументи до 10 февруари.

Очаква се министър председателят Марио Драги да се обърне към страната по отношение на новите ограничения по-късно през днешния ден.

Рикиарди, който поучава министъра на опазването на здравето на Италия, сподели пред ежедневника " Месаджеро ", че последните ограничавания " не се основават на научни доказателства " и " няма да спрат пандемията ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР