На гръцките курортни острови вече има недостиг от помещения за

...
На гръцките курортни острови вече има недостиг от помещения за
Коментари Харесай

Още гръцки острови може да затегнат мерките срещу COVID-19

На гръцките курортни острови към този момент има дефицит от пространства за туристи в карантина . Възможно е след Миконос още няколко острова в Егейско море да разгласят изключителни ограничения, заяви БНР. Заради повишаване на броя на новите случаи на коронавирусна зараза се чакат нови ограничавания на островите Санторини, Йос и елементи от Крит.

Гръцкото държавно управление търси решение на казуса с дефицита на хотелски стаи за туристи под карантина. Има дребни острови, където такива хотели не са планувани.

Хотелиери и притежатели на частни квартири на Миконос отхвърлят да дават стаи с мотив, че хотелите не са лечебни заведения. Правителството обаче е готово да принуди хотелиерите да спомагат. Обмисля се и отделяне на COVID-кабини във всички фериботи , което ще разреши част от карантинираните туристи да изоставен островите. Засега всички под карантина остават наложително две седмици на острова, където са отседнали.

Висок % на заразяемост е регистриран на островите Миконос, Санторини, част от Крит и Парос.
 Гърция: Четвъртата Коронавирус вълна е в ход
Гърция: Четвъртата Коронавирус вълна е в ход

Повече от областите сa оранжеви

Полицията пусна дронове над Миконос, с цел да следи за скупчвания на хора. Въпреки това в частни вили и на яхти всяка вечер не престават да се събират младежи.

Започнаха да анулират резервации за Миконос , а почиващите на острова туристи напущат, разясняват хотелиерите. Очаква се да се редуцира потокът от туристи, в случай че още острови бъдат сложени под карантина, безапелационни са туроператорите.

Няколко европейски страни към този момент вкараха наложително връщане от Гърция с негативен тест или карантина от две седмици.
 В Гърция случаите на коронавирусни инфекции не престават да порастват
В Гърция случаите на коронавирусни инфекции не престават да порастват

Обмислят стягане на ограниченията, като в питейните заведения и клубовете няма да може да има правостоящи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР