На границата с Турция в момента се разчита на живата

...
На границата с Турция в момента се разчита на живата
Коментари Харесай

Гл. ком. Росица Димитрова: Ситуацията на границата е тежка, пазят я хората, а не оградата

На границата с Турция сега се разчита на живата мощ, а не на оградата.

Това съобщи пред БНР основен комисар Росица Димитрова, шеф на Главна дирекция " Гранична полиция ".

" Границата ни я пазят хората, а не оградата, за жалост ", сподели тя и призна, че телените заграждения не са в положително положение.

В момента военнослужещи да почнали да възвръщат компрометираните сектори, само че " мигрантите се пробват по всякакъв начин да преодолеят тази ограда ".

" Ситуацията на българо-турската граница е тежка. Безпрецедентният напън е регистриран във всички европейски страни. Към сегашния миг натискът понижава, само че не изчезва и в никакъв случай няма да изчезне. Този развой на проведен трафик стартира от Турция, минава през директни страни като нашата и приключва в Западна Европа. Основно уредниците обитават в Турция и в страни от Западна Европа. Борбата с противозаконната миграция е всекидневна, денонощна ", разяснява още Димитрова.

Български жители са употребявани най-много за водачи на незаконните мигранти. Те се набирали посредством завоалирани разгласи в интернет. Като водачи се включвали още украинци, сърби и румънци.

Директорът наГлавна дирекция " Гранична полиция " регистрира също, че за миналата година в топ 3 на незаконните мигранти са били тези от Афганистан, Сирия и Ирак. Мароканците са на четвърто място.

" Профилът на мигрантите от Афганистан, Сирия и Мароко е в множеството случаи на млади мъже, в това число малолетни. От Сирия към момента не престават да се пробват да преминат фамилии с дами и деца ", добави основен комисар Димитрова.

Съвместната работа с " Фронтекс " продължава, като средномесечният брой на техни чиновници на българо-турската граница е 92-ма.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР