На границата на Съединените американски щати и Канада е регистрирано

...
На границата на Съединените американски щати и Канада е регистрирано
Коментари Харесай

Рядка гледка: Ниагарският водопад замръзна

На границата на Съединените американски щати и Канада е записано отчасти замръзване на Ниагарския водопад. Това пише американското издание New York Post, представени от 
Прочетете още
Водите на известна туристическа точка се покриха със пластове лед в американския щат Ню Йорк и канадския Онтарио. Причината за замръзването се приписва на мощната снежна стихия в Бъфало, Ню Йорк, която се развихри на към 40 километра от водопада и лиши живота на десетки хора.

Изданието отбелязва, че макар тежките климатични условия Ниагарският водопад не може да замръзне изцяло. Причината за това е прекомерно многото вода, която е непрекъснато в придвижване.

Според Niagara Falls State Park всяка секунда през Ниагарския водопад минават 3160 тона вода. От американската страна на границата водопадите са замръзвали единствено 5 пъти в историята. 



За да се избегне огромно струпване на ледени маси, през 1964 година на атракцията са инсталирани стоманени бариери. При ниски температури над част от река Ниагара се появява самобитен мост, състоящ се от сняг и лед.

До 1912 година хората са имали опция да се разходят по „ ледения мост “, с цел да се насладят на неповторимите гледки. Освен това на " моста " имаше дейна търговия със сувенири и алкохолни питиета.
 Ниагарски водопад, замръзване, Съединени американски щати, Канада, скреж, стихия, лед Леден мост на река Ниагара  
Забраната за придвижване по " ледения мост " е въведена едвам след 1912 година Причината за това е гибелта на трима души, паднали в река Ниагара вследствие на сриването на част от леда.

Припомняме, че на 21 декември силна зимна буря удари Съединени американски щати, вследствие на което починаха 9 души. Повече от милион американци претърпяха спирания на електрозахранването вследствие на случая.

Превод: GlasNews
  
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР