На границата между Полша и Беларус противници на президента Александър

...
На границата между Полша и Беларус противници на президента Александър
Коментари Харесай

Белоруси протестират срещу затварянето на полската сухопътна граница

На границата сред Полша и Беларус съперници на президента Александър Лукашенко развяха червено-бялото знаме на опозиционното придвижване - в символ на митинг против възбраната за прекосяване, осведомява Евроюз.

Официално повода за затварянето от декември е COVID-19, само че мнозина подозират, че Лукашенко е употребявал пандемията като предлог за ограничение на протестната вълна против неговото ръководство.

При естествени условия Полша издава към 400 000 визи всяка година на беларуси.

„ Лукашенко е този, който затвори сухопътната граница, съобщи протестиращият Лена Живоголод. „ За беларусите е мъчно да изоставен страната си. За тези, които са подтиснати от режима, това е огромен проблем. “

При прекратено самолетно придвижване сухопътният маршрут остава като единствена алтернатива.

„ Много хора биха желали да изоставен “, споделя емигрантът Руслан Кулевич. „ Защото всички са изтощени да живеят в боязън. Чакаме, чакаме. Може би това по някакъв метод ще помогне за отварянето на границата. "

Някои стачкуващи споделиха, че могат да се опитат да блокират влизащите белоруски товарни коли, с цел да привлекат вниманието на интернационалната общественост за по-строги наказания на Европейския съюз против Минск.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР