На границата между България и Румъния вече им ограда, дълга

...
На границата между България и Румъния вече им ограда, дълга
Коментари Харесай

Спомняте ли си оградата на Порожанов срещу чумата?

На границата сред България и Румъния към този момент им ограда, дълга 11 км. Това съобщи преди една година земеделският министър Румен Порожанов през днешния ден по време на оперативно съвещание в Шабла по тематиката с африканската чума по свинете. От думите му стана ясно, че към този момент няколко дни се работи интензивно по удължаването на оборудването. Още тогава специалисти и ветеринарни лекари обявиха, че въпросната "Порожанова ограда " не е нищо друго с изключение на харчене и асимилиране на пари през доближени компании! Уви, оказаха се прави!
Порожанов ни убеждаваше, че в битката против проникването на африканската чума са впрегнати стотици чиновници от държавните горски предприятия, в това число и от Регионалната дирекция по горите на Варна, Шумен и Русе. Една част от тях сякаш бяха разпределени да патрулират по двойки по границата - „ до момента бяха денем, само че към този момент ще бъдат и през нощта, тъй че да се пресече възможното придвижване на дивите прасета “, разяснява Порожанов, представен от организация „ Фокус “.
Едновременно с това се построява ограда на три места. „ От дни се работи по „ Дуранкулак “, стартираме „ Кардам “ и, несъмнено, на „ Кайнарджа “ сме най-напреднали, защото там започнахме най-рано “, изясни земеделският министър.
По рекомендация на премиера Бойко Борисов оградата ще бъде подсилена с така нареченото „ бруно “ - спираловидна режеща тел, гарантираща безспорна дребнавост на придвижването. Такава ще бъде опъната по цялото продължение на оградата, а на по-рисковите сектори ще има и втори ред от горната страна. Днес българското свиневъдство е изправено пред жестоката действителност, подбудена от неспособно ръководство и корупция, която унищожава цялостен един бранш и поминъка на хиляди български фамилии. Друг е въпросът, че следва и загробването на хиляди трупове, което в случай че не се извърши както би трябвало може да ни докара и екологична злополука. За оправянето с този проблем разчитаме на различен корифей в лицето на Дамян Илиев, само че да се надяваме! А другояче дали някой ще потърси отговорност на същия Илиев за какво мобилните екарисажи не работят и ги няма в наличност?
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР