На граничните пунктове ГКПП Лесово и ГКПП Калотина са открити

...
На граничните пунктове ГКПП Лесово и ГКПП Калотина са открити
Коментари Харесай

Близо 104 200 къса контрабандни цигари иззеха на митниците Лесово и Калотина

На граничните пунктове Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово и Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина са открити 5190 кутии контрабандни цигари , оповестяват от Агенция Митници.  

Митническите чиновници на пункт Лесово са задържали 99 600 къса (4980 кутии) контрабандни цигари. Цигарите са били укрити в камион, превозвал ламинирани плоскости. Контрабандната стока е била скрита сред пакетите с ламинат.

На 13 април 2023 година товарният автомобил с ру мънска регистрация е дошъл на Министерство на правосъдието Лесово на входящото трасе от Турция. Шофьорът е румънски жител. Той е заявил, че транспортира ламинат от Турция за Румъния през България.

По метода " разбор на риска " митничарите избират транспортното средство и го отделят за щателна инспекция. Камионът е тестван със профилирана рентгенова инсталация. Инспекторите са открили зони в товара, които са били с подозрителна компактност. Те са разкрили в маркираните зони в товарното помещение сред заявените артикули, общо 99 600 къса (4980 кутии) цигари с разнообразни търговски марки, без български акцизен бандерол.

Митническите чиновници са съставили акт за административно нарушаване на лидера и са иззели контрабандните цигари.
 Митничари задържаха 5000 кутии цигари на Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово
Митничари задържаха 5000 кутии цигари на Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово

Цигарите са били укрити измежду товара на камион

На Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина митничарите са разкрили цигари, укрити в консерви с кучешка храна, в рейс. На 14 април 2023 година, от инспекторите на митницата са открити 210 кутии (4200) къса цигари, които са били в запечатани консерви с кучешка храна. Укритите цигари са били в рейса и пред митничарите са показани като непридружаван багаж.

Автобусът е с българска регистрация и е дошъл на Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина на 14.04.2023 година, на изходящо трасе от България. Митническата инспекция демонстрира, че в багажното поделение на транспортното средство се транспортира пратка с изложение - храна и гранули за животни. Съдържанието е с общо 15 броя фабрично затворени консерви с храна за кучета.

Всяка от консервите е била цялостна с по 14 кутии цигари с годен български акцизен бандерол. Общо кутиите са 210 кутии /4200 къса/ цигари с комерсиална марка Davidoff Gold slim, с български акцизен бандерол. Пренасянето на цигари е в нарушаване на Закона за митниците и цигарите са конфискувани от управляващите. Водачът на рейса е български жител с букви Х.Р. Инспекторите са му съставили акт за откритото административно нарушаване.
 Над 1 млн. заготовки на цигарени кутии задържаха митничарите на Граничен контролно-пропусквателен пункт Ферибот Оряхово
Над 1 млн. заготовки на цигарени кутии задържаха митничарите на Граничен контролно-пропусквателен пункт Ферибот Оряхово

Заготовките са открити в товарен автомобил
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР