На големия християнски празник Благовещение, на 25 март 2021 г.,

...
На големия християнски празник Благовещение, на 25 март 2021 г.,
Коментари Харесай

В село Соколово осветиха нов храм на Благовещение

На огромния християнски празник Благовещение, на 25 март 2021 година, бе осветлен новият храм на ловешкото село Соколово, който носи името „ Благовещение Богородично “.
Ловчанският митрополит Гавриил, в съслужение с отец Михаил Ковачев, отец Кънчо Кабадийски и дякон Петър Милошов, отслужи св. Златоустова литургия. Песнопенията по време на освещаването и светата литургия се изпълняваха хористи от църковен хор с началник Доротея Динкова.
 Реставрират старинни часовници с камбанарии на църкви в Асеновград Реставрират старинни часовници с камбанарии на църкви в Асеновград
В Асеновград има общо три църкви с камбанарии, които имат часовникова кула. Нито една от тях не функционираше до скоро. Старинните часо...
Празничната работа събра енориаши и посетители, след които бе и кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. Тя подари на храма икона на Света Богородица с благопожелание да укрепва вярата на локалните хора. Кметът на Ловеч акцентира значимата роля на православието и непрекъснатите грижи, които поставя общината, с цел да могат вярващите да практикуват своята религия и да насочат молебствия.
Изграждането на храма е траяло близо 10 години с напъните на доста донори. Теренът е общински. Сред най-щедрите донори е починалият през днешния ден инж. Найден Найденов от " Осъм Инженеринг " АД, показа кметският наместник Милчо Маринов. Пет села в Ловчанска епархия все още са без настоящ храм или параклис, а задачата на митрополит Гавриил е да понижи техния брой до нула.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР