На годишна база най-голям спад в преработващата промишленост бележи производството

...
На годишна база най-голям спад в преработващата промишленост бележи производството
Коментари Харесай

Производството на тютюневи изделия бележи най-голям спад в промишлеността

На годишна база максимален спад в преработващата индустрия бележи производството на тютюневи произведения - с 28.1%, сочат данните на Националният статистически институт (НСИ), публикувани през днешния ден. Те са към октомври.

Сериозен спад се вижда също в производството на хартия, картон и произведения от хартия и картон (- 8.4%), следват производството на лекарствени субстанции и артикули (- 7.2%) и производството на химични артикули (- 5.9%).

По-значително нарастване в преработващата индустрия по отношение на съответния месец на миналата година се следи при производството, некласифицирано другаде (+36.3%), производството на съществени метали (+ 17.9%), производството на хранителни артикули (+13.0%), печатната активност и възпроизвеждането на записани носители (+ 5.9%).

Като цяло в преработващата индустрия има растеж от 2.5%, а в добивната индустрия се регистрира растеж от 9.4 на 100.

На годишна база показателят на промишленото произвеждане при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ е намалял с 6.8% през октомври,

От Национален статистически институт разпространиха и данни за строителната продукция, като те демонстрират повишаване от 3.1% през октомври 2019 година в съпоставяне със същия месец на 2018 година.

На годишна база повишаването на строителната продукция през октомври 2019 година, изчислено от календарно изгладени данни, се дефинира от позитивния ритъм при сградното строителство (+7.9%), до момента в който при гражданското/инженерното строителство е записано понижение (-3.0%).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР