На година условно с тригодишен изпитателен срок е осъдена 78-годишна

...
На година условно с тригодишен изпитателен срок е осъдена 78-годишна
Коментари Харесай

78-годишна баба е осъдена за участие в наркогрупа

На година условно с тригодишен изпитателен период е наказана 78-годишна баба по обвиняване за присъединяване в незаконна група за разпространяване на опиати, оповестиха от спецпрокуратурата. Това е най-възрастната жена, привличана към наказателна отговорност до момента.

Заедно с нея са наказани още трима души, измежду които и внукът ѝ. Прокуратурата го сочи за водач на незаконната тайфа. Той е наказан на четири години. Ако решението се удостовери и от горните инстанции, ще лежи шест години поради предходна условна присъда.

Наркобандата в състав баба, внук и още двама е работила в столичния жк " Люлин ", настояват проверяващите. Четиримата бяха задържани предишния ноември. Двама от подсъдимите признаха виновността си и към този момент са в пандиза за по три години.

" Най-възрастната жена, привличана досега към наказателна отговорност за наркоразпространение, сама разфасовала марихуана на дози, когато внукът ѝ отсъствал, и я продавала в дома си на клиенти след спогодба по телефона, потвърди правосъдното дирене. При обезвреждане на групата, малко преди проверяващите да влязат в жилището ѝ, от прозореца на населяваната от нея стая бил изхвърлен плик с близо четвърт кг марихуана. Жената пробвала да се освободи от друго количество в тоалетната паница ", пишат от прокуратурата.

По-лекото наказване на бабата е поради чистото ѝ правосъдно минало и напредналата възраст. В момента тя е с мярка " подписка ". Присъдата може да се апелира.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР