На глобално Unbox & Discover събитие тази седмица, Samsung представи

...
На глобално Unbox & Discover събитие тази седмица, Samsung представи
Коментари Харесай

Нова ера в телевизорите: Samsung преобразява представата за спорт и гейминг с използването на изкуствен интелект

На световно Unbox & Discover събитие тази седмица, Samsung показа най-новите си тв приемници Neo QLED 8K и 4K, новите OLED модели и саундбарове. Компанията обичайно заема водеща позиция на пазара за тв приемници, а от тази година интегрира и AI технологии в новите модели.

Съчетавайки високотехнологичните нововъведения с изкуствения разсъдък, тези модели придвижват гледането на филми, игри и спорт на напълно ново равнище на неспокойствие и конспирация.

На чело на гамата е флагманът 8K Neo QLED QN900D, който се отличава с впечатляващо мащабиране, усъвършенствано от функционалността AI Upscaling. Потребителите могат да чакат професионално равнище на качество на картината във всеки кадър, с помощта на интелигентния логаритъм на изкуствения разсъдък. Не единствено картината, само че и придвижването на обектите става по-реалистично с функционалността AI Motion Enhancer, интегрирана в 8K Neo QLED QN900D и QN800D. Зрителите ще се потопят във впечатляващо преживяване – всеки подробност е изразен с изясненост и реалистичност.

За още по-впечатляващо прекарване, Real Depth Enhancer Pro е надградена в 4K моделите QN95 и QN90. Това значи, че феновете ще се любуват на по-дълбоки и прочувствени изображения, които придвижват действителността в техните домове.

Samsung внедрява и AI Customization Mode за персонализация на настройките на всеки модел.

Геймърите също ще се възхищават на AI Auto Game Mode, който автоматизирано трансформира настройките за качество на картината и звука по отношение на жанра на играта.

Едно от най-интересните неща е точно тази функционалност, която Samsung вкарва от тази година. Тя дава обещание да усъвършенства доста гейминг преживяването на потребителите по целия свят. Режимът AI Auto Game Mode е предопределен да рационализира процеса на конфигурация на игрите, като разрешава на играчите да се съсредоточат повече върху играта и по-малко върху регулирането на настройките.

Досега геймърите се сблъскваха с тромавата задача ръчно да превключват режимите на картина и тон, с цел да дават отговор на съответните игри, които играят на своите тв приемници Samsung. Тази противоположна връзка от страна на потребителите кара Samsung да изследва решения, които да отстранен нуждата от ръчни настройки, като по този метод преживяването в игрите се усъвършенства.

Samsung употребява изкуствения разсъдък, с цел да сътвори решение, което е по едно и също време новаторско и комфортно за потребителите. Режимът AI Auto Game Mode е основан, с цел да разпознава автоматизирано жанра на играта, която се играе, и да контролира надлежно настройките на картината и звука на тв приемника.

Разчитайки заглавието на играта, показано на екрана, системата може тъкмо да го съпостави със съответния род в своята база данни, осигурявайки оптимално аудиовизуално преживяване. Например, в случай че потребителят играе футбол, баскетбол или друга спортна игра, тв приемникът автоматизирано ще превключи на режим „ Спорт “. По този метод ще усъвършенства живата картина и обработката на придвижванията, подобаващи за бързо разрастващите се спортни дейности.

Също по този начин, в случай че потребителят премине към игри като Call of Duty, Counter-Strike 2 или други заглавия за пукотевица от първо лице, тв приемникът ще се приспособява, като избере режим „ FPS “, оптимизирайки настройките за по-тъмни подиуми и по-прецизно позициониране на звука, като по този метод ще усъвършенства потапянето на играча и времето за реакция. Същото важи и за ролеви игри (RPG), тактики в действително време (RTS) и други жанрове.

Функцията AI Auto Game Mode (Автоматичен режим на игра с неестествен интелект) се задейства, откакто игровата подпора се свърже към тв приемника Samsung посредством HDMI. Когато потребителят избере игра, която да играе, AI енджинът поема ръководството, като настройва режимите на картината и звука, стига в изскачащия прозорец на хъба за игри да е определен режим „ Auto “. Това би трябвало да подсигурява, че играчите могат да се насладят на безпроблемно гейминг преживяване, без да е належащо ръчно да настройват настройките сред игрите.

Освен това за тези, които играят най-вече игри в границите на един род, има опция за ръчно задаване на режима, подобаващ на този жанр. Тази еластичност подсигурява, че автоматизираният режим на игра с изкуствен интелект може да отговори на разнообразните желания и привички на геймърите, което го прави универсално допълнение към всяка игрова настройка.

Въвеждането на AI Auto Game Mode от Samsung е стъпка напред в основаването на по-интуитивно и прелестно гейминг преживяване за потребителите

Чрез консолидираното на усъвършенствана технология с изкуствен интелект тв приемниците Samsung за 2024 година към този момент оферират безпроблемно и поглъщащо гейминг преживяване, адаптирайки се без изпитание към желанията и потребностите на геймърите от разнообразни жанрове. С тези реформаторски технологии и функционалности, Samsung продължава да изпълва въображението и упованията на своите консуматори, с цел да им даде най-вълнуващото и новаторско гледане на малкия екран досега.

Хардуерна мощност

За да е допустимо всичко това, в новата гама Neo QLED и OLEDтелевизори за 2024 година, Samsung продължава да слага нови стандарти в региона на образните и звуковите технологии, като залага на високотехнологичния си процесор. Флагманите в 8K категорията разполагат с усъвършенстван NQ8 AI Gen3 – QN900D (512 невронни мрежи), а моделът QN800D идва с процесор NQ8 AI Gen2 (256 невронни мрежи), който включва модул за невронна обработка (Neural Processing Unit – NPU). Той е с два пъти по-бърз от предходния модел и разполага с осемкратно нарастване на невронните мрежи от 64 на 512. Тези софтуерни усъвършенствания подсигуряват извънредно реалистично преживяване и при 4К моделите с кристални и ясни елементи, без значение от източника на изображението.

Новите модели Samsung AI тв приемници разполагат и с  AI Motion Enhancer Pro, който прави динамичните подиуми по-плавни и ясни –мечта за спортните почитатели. Функцията Real Depth Enhancer Pro прибавя реалистична дълбочина на картината и потапя феновете в действието. Всички те се сплотяват, с цел да преформулират преживяването на огромния екран. Така, AI тв приемниците на Samsungпоставят нов стандарт за образно наслаждение.

Те към този момент са тук

Кампания по предварителни поръчки

До 14.05.2024 година потребителите могат да се възползват от акцията по предварителни поръчки. Условия:  

Купи Neo QLED или OLED със саундбар HW-Q700C на цената на телевизора; Купи Neo QLED 8K със саундбар Q990C на цената на телевизора; Купи The Frame и получи безвъзмездна рамка; Купи Music Frame с отстъпка 10%.

Закупилите някой от определените артикули в интервала на акцията, се възползват от 0% безлихвен лизинг за 20 месеца и безвъзмездна доставка. А в случай че си взел участие в предварителната регистрация, използвай кода за отстъпка от 200 лв. (не важи за поръчка на Music Frame).

Пълните условия и лист на участващите модели в акцията по предварителни поръчки:  https://www.samsung.com/bg/tvs/pre-order

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР