На глобалния пазар има силна конкуренция, и за да успее,

...
На глобалния пазар има силна конкуренция, и за да успее,
Коментари Харесай

От Испания до Китай: Как българската компания зад бранда KikkaBoo управлява бизнеса си по света?

На световния пазар има мощна конкуренция, и с цел да успее, бизнесът търси способи да се развива по-бързо и по-стабилно.

За тази цел търговецът на бебешки артикули " Кика Груп ", прочут с марката си KikkaBoo, разчита на.

Peшeниeтo Qlіk Ѕеnѕе e внeдpeнo oт Ваlkаn Ѕеrvісеѕ, ĸoнcyлтaнтcĸa ИT ĸoмпaния c 30% пaзapeн дял* зa ВІ в Бългapия, cъc зaвъpшeни ycпeшнo нaд 420 ВІ пpoeĸтa в Бългapия и чyжбинa.

" За експортно насочените компании, които възнамеряват да се уголемяват на доста пазари, програмен продукт като Qlik Sense обезпечава спокойствието, че могат да имат цялостната картина на едно място ", сподели Мартин Михайловски, шеф бизнес развиване в " Кика Груп ". Тук Централният офис на " Кика Груп " е в България, като компанията съумява да развие клонове в Испания и в Китай.

Нуждата от изясненост за огромната картина

Преди реализацията на плана, като относително млада и софтуерно насочена компания, от " Кика Груп " управлявали бизнеса си с ERP. Спецификата била, че българското и испанското отделение на търговеца на детски артикули работели с разнообразни системи, които нямат връзка между тях. Компанията разполагала и с Power BI, който обхващал единствено едно от сдруженията с съществени информации.

Липсата на връзка сред обособените системи затруднявала доста разбора на данните.

" Най-голямото предизвикателство за нас беше синхронизацията и анализът на складовите наличия и продажби, тъй като работехме с две разнообразни бази данни ", разясни Мартин Михайловски.

За решаването на този проблем от компанията търсили дълго време решение, посредством което да видят огромната картина на бизнеса си.

" Решението пристигна от Ваlkаn Ѕеrvісеѕ посредством консолидираното на изцяло решение за бизнес разбори ", уточни шефът бизнес развиване в " Кика Груп ".

Репортинг системата дава две благоприятни условия на инсталиране - на място при клиента и в облака.

" При " Кика Груп " внедрихме облачната версия на софтуера ", описа Кристина Кръстанова, управител планове в Ваlkаn Ѕеrvісеѕ.

Този вид апаратура е сигурна и надеждна, защото потребителите работят с последната, най-актуална версия на системата, технологията е сигурна и не се изискват вложения в хардуер.

4 пъти по-бързи информации

за наличия, продажби и поръчки

Често се случва " Кика Груп " да продаде стоката си напълно, още до момента в който е на път. Благодарение на системата за бизнес разбори продуктовият отдел на компанията може да направи по-бързо поръчки към заводите и по този начин да форсира и усъвършенства наличностите в складовете си и да усъвършенства продажбите.

Примерен дашборд в Qlik Sense
 Снимка 645570
Компанията за бебешки и детски артикули работи с необятна номенклатура - има към 3000 неповторими кода. В създаденото решение на база Qlik Sense екипът на " Кика Груп " може да следи и кои от всички тези продукти са водещи по продажби и по категории. Тази функционалност е от изгода на компанията, когато преразглежда наличностите си в другите хранилища и дефинира какво би трябвало да бъде трансферирано сред тях.

" Преди това отнемаше по 16 часа - два цялостни работни дни на най-малко трима или четирима души. В момента за 3-4 часа същият брой хора са подготвени с разбора, решенията и всичко ", пресметна Мартин Михайловски. Той уточни, че времето, което инструментът икономисва на висшия мениджмънт на компанията е едно от най-основните й прерогативи.

Ръководството на " Кика Груп " показа, че BI системата е доста интерактивна, приятна и лесна за работа. А едно от най-силните й " оръжия " е дълбочината на справките , която разрешава единствено с няколко клика да се стигне до елементи за съответен артикул.

Осъзната потребност за оптимизация на процесите

Според наблюденията на консултантите на, точно този порив на " Кика Груп " се е усещал като водещ при внедряването на репортинг системата.

" На екипно равнище имаше схващане, че създаването на еднo цялостнo BI решение ще улесни оперативната им работа и в бъдеще ще бъде основен инструмент при вземането на стратегически решения ", заключи Кристина Кръстанова.

Примерен дашборд в Qlik Sense
 Снимка 645569
Екипът на " Кика Груп " уточни, че взаимната работа е била придружена от добра връзка и колаборация сред двата екипа.

" Комуникацията беше доста директна, без забавяния. Мисля, че това беше главното за напасването сред двата екипа ", сподели Мартин Михайловски. Той е безапелационен, че софтуерът обезпечава тази информация, която е нужна на притежателите и мениджърите, с цел да бъдат спокойни, когато уголемяват бизнеса си отвън рамките на страната .

*По данни на самостоятелната организация за пазарни проучвания и разбори ©1991-2023 CBN Pannoff, Stoytcheff & Co.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР