На ГКПП Кулата е задържан шофьор на автобус, превозвал незаконно

...
На ГКПП Кулата е задържан шофьор на автобус, превозвал незаконно
Коментари Харесай

Арест на "Кулата": Закопчаха шофьор на автобус, превозвал нелегално сирийци

На Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата е арестуван водач на рейс, превозвал нелегално сирийски жители. Това написа struma.com.

При рутинна инспекция, осъществена преди няколко дни, граничните чиновници се натъкнали на 8 мъже и дами от Сирия, които платили, с цел да бъдат преведени незаконно през граница.

Шофьорът на рейса сполучливо минал гръцкия пункт, само че на входа на България нередовните пасажери били открити. Той бил задържан и с мярка за неотклонение "задържане под стража " бил неотложно изправен пред петричкия областен съд, където признал виновността си.

В правосъдна зала стана ясно, че арестуваният е български жител, а рейсът, който управлявал, бил с пловдивска регистрация, благосъстоятелност на гръцка компания за транспорти. Съдът наложи санкция в размер на 10 000 лева на водача, както и условна присъда 2 години отнемане от независимост с 5-годишен изпитателен период. Автобусът е лишен в интерес на страната, а водачът е пуснат от ареста.

Припомняме, че преди дни в Районен съд Петрич бе гледано сходно дело, по което румънец бе обвинен в трафик на виетнамци с микробус през Кулата. Той също бе санкциониран с 10 000лв и получи условна присъда.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР