На ГКПП Капитан Андреево започна раздаването на храна и вода

...
На ГКПП Капитан Андреево започна раздаването на храна и вода
Коментари Харесай

Раздават храна и вода на блокираните шофьори на Капитан Андреево

На Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " стартира раздаването на храна и вода на блокираните хиляди водачи на тирове . Кризата продължава към този момент пети ден и колоната от тежкотоварни коли е сред 45 и 50 километра, съобшава БНР.

Струпването на тежкотоварните коли на българска територия е поради инспекциите от турска страна и здравните прегледи,  които се правят на водачите като мярка против Covid-19.

За денонощие на българо-турската граница се обработват към 1 500 тира . Блокираните хиляди водачи са без течаща вода и санитарни пространства.

Областният шеф на Хасково Стефка Здравкова уточни:

" Вчера стартира почистването, което е малко затруднено, само че сме дали химически тоалетни . Днес към този момент има и водоноски за хигиеничните потребности на изчакващите водачи. Започна и раздаването на вода, сандвичи и кроасани от страна на БЧК. "

Хиляди водачи остават блокирани на километричната опашка.

Освен изчакването за прекосяване през граница, хората са обезпокоени от неналичието на битови условия.

„ Не мога да го обясня, не знам какво се случва, на всички места е почти еднообразно. Преди три дни на Видин-Калафат същата работа -35-40 километра опашка, тук е 50 километра...Може би поради вируса. Не знам ревизират ли, преглеждат ли... Не е елементарно, само че най-малко имаш работа.  Какво може да имаш в една кола?! Сега споделят: измийте си ръцете, само че къде? Ям единствено детски закуски и нищо друго. Опасно да се вземе в този момент отвред ястие и пиянство ", споделиха водачи.

Бяха сложени 10 химически тоалетни. Днес се чака да бъдат позиционирани водоноски. Доброволци на БЧК ще дават вода и храна на бедстващите водачи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР