На германските лекари, пристигнали днес в сибирския град Омск, бе

...
На германските лекари, пристигнали днес в сибирския град Омск, бе
Коментари Харесай

Съпругата на Навални пише на Путин, настоява да разреши евакуация в чужбина

На немските лекари, пристигнали през днешния ден в сибирския град Омск, бе позволено да видят Алексей Навални, настанен в реанимацията на локална болница, заяви на конференция в Берлин Леонид Волков, най-близкият съдружник на съветския опозиционер, представен от Асошиейтед прес и Франс прес.

" Германските лекари, пристигнали с полет от Нюрнберг, на които бе отхвърлен достъп до пациента, най-сетне получиха позволение да го видят преди няколко минути ", сподели Волков и приветства това " положително развиване ", предава Българска телеграфна агенция.

Съпругата на съветския опозиционен водач Алексей Навални изпрати писмо до президента Владимир Путин, в което го приканва да разреши преместването на мъжа й в болница в Германия, предадоха Франс прес и Ройтерс. " Смятам, че Алексей Навални има потребност от квалифицирана здравна помощ в Германия ", написа Юлия Навална в писмото, оповестено в Туитър. Според нея превозването на брачна половинка й до Германия е допустимо под надзора на квалифицирани лекари, предава Българска телеграфна агенция.

Според съветските доктори, които лекуват Навални в реанимация в болница в град Омск, Западен Сибир, положението му не разрешава той да бъде превозен.

Близките на рецензия на Кремъл настояват, че той е токсичен. По-рано през днешния ден лекуващия го екип в болничното заведение в Омск, където беше признат по неотложност откакто ненадейно изпадна в тежко положение по време на полет към Москва оповестиха и главната си, най-възможна хипотеза от няколко работни диагнози досега - нарушен метаболизъм.

" Имаме работни диагнози. Основната от тях, към която клоним, е нарушаване на въглехидратния баланс, т. е. нарушаване на обмяната на веществата. Това може да се провокира от внезапно намаление на равнището на захар в кръвта ", съобщи по обед д-р Александър Мураховски, представен от пресслужбата на районното здравно министерство на Омска област. Именно той направи коментара, че положението на съветския опозиционер е несигурно и може да се утежни при политане или кацане.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли съмненията, че се вършат опити да се осуети евакуирането на Навални в чужбина с думите, че не знае да са давани някакви указания или заповеди, забраняващи прехвърлянето на Навални в чужбина. Зависи от лекуващите съветски лекари по кое време Навални може да бъде превозен за лекуване в Германия, означи той.

Песков уточни и че немските лекари, които са пристигнали през вчерашния ден, са били поканени да се причислят към съветските лекари, лекуващи Навални. Лекуващият доктор Мураховски също казо, че немските лекари са били поканени в болничното заведение, с цел да се срещнат със положението на съветския опозиционер.

Иван Жданов, правист от Фонда за битка с корупцията на Навални, обаче заяви, че немските лекари не са получили достъп до пациента, съобщи Ройтерс, което бе факт до ранния следобяд през днешния ден. Говорителката на Навални Кира Ярмиш пък разяснява, че съветските управляващи наподобява желаят той да остане в болничното заведение най-малко няколко дни, с цел да са сигурни, че организмът му че бъде изчистен от всевъзможни следи от отравяне.

Следите от " рисково вещество ", за което приказват представители на Фонда за битка с корупцията, са открити не в организма, а по кожата и облеклата на Навални, сподели Мураховски. Става дума за " елементарна промишлена химия, употребена, да вземем за пример, при пластмасовите чаши. ", разясни той

По думите му в тялото на блогъра не са открити оксибутирати и барбитурати. На страницата на опозиционера във Facebook е оповестено и видео под заглавие " Отравянето на Навални. Какво се знае досега ".

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР