На Гергьовден ще бъде предимно слънчево, с висока облачност над

...
На Гергьовден ще бъде предимно слънчево, с висока облачност над
Коментари Харесай

Времето ще ни дари със слънце на Гергьовден

На Гергьовден ще бъде най-вече слънчево , с висока облачност над западната половина от страната. Около и след обяд над Югозападна България ще се развива купеста облачност и на обособени места там ще превали и прегърми . Ще духа слаб, в Дунавската низина и Източна България до сдържан вятър от изток-североизток. М инималните температури ще са от 5° до 10°, а оптималните - сред 21° и 26°, по ниски ще останат по морския бряг . В София минималната ще е към 5°, оптималната – към 21°. Атмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца и ще остане без основна смяна. 

Над Черноморието ще е най-вече слънчево. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 16-19°. Температурата на морската вода е 13-14°. Вълнението на морето ще е към 2-3 бала. 

Над планините ще е доминира слънчево време. Около и след обяд, над масивите от Югозападна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е към 12°, на 2000 метра - към 5°. 

В събота и неделя ще доминира слънчево време с купеста облачност след обяд , само че единствено на обособени места ще превали временен дъжд. Вятърът ще е от източната четвърт, най-вече слаб, в Източна България краткотрайно до сдържан. Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред 4° и 9°, оптималните от 16°-17° в източните региони до 24°-26° в северозападните.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР