На Франк Лампард ще му бъде дадено време да докаже,

...
На Франк Лампард ще му бъде дадено време да докаже,
Коментари Харесай

Лампард ще получи още време в Челси

На Франк Лампард ще му бъде обещано време да потвърди, че заслужава да остане на мениджърския пост в Челси, макар възходящата паника от представянето на тима, написа „ The Guardian “. Бордът на шефовете на клуба към този момент е почнал процедура по намирането на възможен негов заместител, като разновидностите на този стадий наподобяват сведени до Томас Тухел, Юлиан Нагелсман и Масимилиано Алегри.

Унизителното проваляне с 1:3 посред „ Стамфорд Бридж “ от Манчестър Сити надали ще докара до уволнението на 42-годишния управител, който се намира под възходящ напън.

Напрежението набъбна след поредицата от незадоволителни резултати на тима. „ Сините “ имат четири загуби в последните си шест мача във Висшата лига, оставяйки борда все по-загрижен от неналичието на прогрес на тима през този сезон.

Собственикът на Челси Роман Абрамович даде на Лампард над 200 милиона паунда за нови попълнения през миналото лято, само че Челси е на девето място след изиграните 17 кръга. Лондончани изостават на седем точки от Ливърпул и единствено доста съществено възстановяване в представянето може да ги върне в борбата за място в топ 4.

Смята се, че Лампард, чийто контракт изтича през лятото на 2022 година, резервира поддръжката на борда на шефовете към този момент. Съзнавайки именития му статут на „ Стамфорд Бридж “, управителните фактори биха предпочели да не работят преждевременно.

Лампард се оправи добре, откакто размени Маурицио Сари през лятото на 2019 година, преодолявайки възбраната за прехвърляния, класирайки тима в топ 4, гарантирайки присъединяване в Шампионска лига. „ Сините “ стигнаха и до край за Купата на Англия. Той също по този начин завоюва похвали за налагането на млади гении в първия тим на Челси.

Картината ще стане по-ясна през идващите седмици. След като се изправи против Моркамб и Фулъм, на Челси му предстоят мачове от шампионата против Лестър, Бърнли, Уулвърхемптън и Тотнъм. След това „ сините “ ще се изправят и против Атлетико Мадрид в Шампионска лига. Двубоите от осминафиналите на Шампионска лига може да бъдат основни при решаването на бъдещето на Лампард.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР