На фона на зациклилите преговори между партиите продължава да се

...
На фона на зациклилите преговори между партиите продължава да се
Коментари Харесай

Слух: Цепи ли се Промяната за правителство на ГЕРБ?

На фона на зациклилите договаряния сред партиите продължава да се върти информацията, че в парламентарната група на „ Продължаваме промяната ” има разединение поради съставянето на кабинет. Слухът, че задоволителен брой депутати ще извърнат тил на Кирил Петков и Асен Василев, с цел да гласоподават държавно управление с мандата на ГЕРБ не стопира да мъти политическата картина. 

Шефът на ПГ на " Промяната " Андрей Гюров обаче изрично отхвърли да се случва сходно нещо.  

Няма разединение в парламентарната група на „ Продължаваме Промяната ”. Няма късмет депутати от нашата група да се отделят и да поддържат първия мандат, отсече той пред Нова.

Иначе Гюров изясни, че сега текат диалози по доста тематики. Доказали сме, че сме партия, която не взима еднолични решения. В нашата група постоянно имаме полемики по всяка една тематика, която е на дневен ред, сподели още депутатът. Той бе безапелационен, че кабинет с мандата на ГЕРБ партията на Кирил Петков и Асен Василев няма да поддържа.

По мотив разногласията за бюджета, Гюров изясни, че още през днешния ден Политическа партия ще внесе декларация в Народното събрание, която да прикани служебния кабинет да внесе проектобюджетът, който е направен от държавно управление на Гълъб Донев. „ Внесеното сега е удължение на ограниченията, заложени в бюджета. Един подобен бюджет, удължавайки с 1/12 разноските от предходната година, може да работи единствено в границите на няколко месеца. В един миг ще докара до проблеми с платежоспособността на страната ”, сподели той.

Това, което видяхме по време на консултациите и от поръчките на партиите в Народното събрание, е че сега има едно всеобщо бягство от отговорност и търсене на разновидности по какъв начин да излезем най-бързо в посока избори. Междувременно се гледа да се обезпечи служебна победа с хартиената бюлетина, разяснява Гюров.

Снимка: Агнес Методиева
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР