На фона на всички заболявания, които ни дебнат днес, едва

...
На фона на всички заболявания, които ни дебнат днес, едва
Коментари Харесай

Тайната на дълголетието според една 109-годишна жена

На фона на всички болести, които ни дебнат през днешния ден, надали има човек на земята, който да не желае да узнае тайната на дълголетниците.

Грейс Джоунс – една стара жена от Бродуей, Устършър, Англия, навърши 109 години през септември предходната година. Тя получи приветствена картичка от кралица Елизабет II (деветата й подред). На въпроса „ Каква е тайната на дълголетието? “, Грейс дава отговор простичко. „ Уиски. “

„ Не пия, само че всяка вечер си капвам по една капка “, споделя тази впечатляваща жена. Освен това добавя, че през днешния ден се усеща по този начин, както когато е била на 60. Няма болежки, а апетитът й е все по този начин добър. Проблемите й са свързани най-вече със слуха.

Грейс не е единствената, която се възползва от позитивните качества на уискито. 110-годишна жена от Ню Джърси също твърди, че Mller High Life и шотове Johnny Walker Blue са съдействали за нейното дългоденствие.

Здравословните преимущества на уискито

Като всеки различен алкохол, и уискито не е изключително потребно за вашето здраве. Всичко обаче зависи от количеството, което изпиете. Ако го приемате в умерени количества, изгодите са най-различни.

Бори се с деменцията (1-6 чаши седмично)

Според проучване, извършено от медицинския център Бет Израел през 2003 година, хората, които пият умерено алкохол, са по-застраховани от деменцията спрямо тези, които изобщо не употребяват сходни питиета.

Защитава ви от инсулт

Сигурно сте сюрпризирани от този факт. Чаша уиски дневно обаче ви защищава от исхемичен мозъчен удар.

Намалява риска от сърдечносъдови болести

Според изследователския институт Роует в Абърдийн уискито и аленото вино ни бранят от разнообразни сърдечносъдови болести, като повишават равнищата на антиоксиданти в тялото ни.

Какъв е изводът? Консумирайте алкохол в умерени количества и ще живеете (почти) постоянно.

Източник: LifeHack

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР