На фона на все по-голямото разширяване на календара на Формула

...
На фона на все по-голямото разширяване на календара на Формула
Коментари Харесай

Историческите писти не могат да бъдат сигурни в своето бъдеще във Формула 1

На фона на все по-голямото разширение на календара на Формула 1 с нови и нови надпревари бъдещето на част от класическите трасето става много нестабилно.

Много е евентуално белгийската писта „ Спа “ да не попаднане в проектите на Формула 1 за 2024 година, а с изключение на трасето в Ардените доста ориста на „ Монца “, „ Имола “ и Монако също е заложена на карта. С оглед всички тези спекулации изпълнителният шеф на Формула 1 Стефано Доменикали още веднъж подсети на тези писти, че те не могат да разчитат единствено на своята история, с цел да бъдат част от календара на шампионата.
 Италия може да загуби едното си съревнование след 2025 година Италия може да загуби едното си съревнование след 2025 година
„ Когато историческите писти гледат единствено обратно във времето това не е добре. Когато обаче те знаят, че разполагат със солидна основа, която да употребяват за своето бъдеще това е нещо красиво. Точно заради тази причина при диалозите с историческите надпревари ни сме се фокусирали върху техните визии за бъдещето.

„ Да бъдеш нахален и да казваш, че имаш обезпечено бъдеще единствено тъй като твоето съревнование за организира от 100 години не е задоволително. Мисля, че в този момент всички схващат това, ние не играем никакви игри, ние сме открити с тях, споделяме им, че в случай че желаят да са в календара те би трябвало да вършат неща, които ние считаме, че са верни за тях и за нас (Формула 1). Ясно се вижда, че през последните две години разбиранията на тези исторически надпревари се трансформираха, тъй като те осъзнаха, че сега действителността не е такава, каквото те си мислеха, че е “, изясни Доменикали.
 Доменикали: Новите почитатели на Формула 1 нямат проблем с превъзходството на Ред Бул Доменикали: Новите почитатели на Формула 1 нямат проблем с превъзходството на Ред Бул
Италианецът също по този начин разяснява и съществуването на цели три надпревари на територията на Съединените щати през тази година. Той акцентира, че трите старта (Маями, Остин и Лас Вегас) няма да си навредят един на различен.

„ Всяко съревнование, освен в Съединени американски щати, има друга еднаквост и дава нещо друго на почитателите “, беше късият коментар на Доменикали.
 Така ли ще наподобява началото на сезон 2024 във Формула 1? Така ли ще наподобява началото на сезон 2024 във Формула 1?
Относно бъдещето на календара на Формула 1 до удостовери, че Либърти медия към момента търси опция шампионатът да се завърне в Африка. Не е загадка, че пистата „ Киалами “ в Южна Африка е един от най-сериозните претенденти да се включат в графика на Формула 1, а това може да се случи още през идната година. Последната аудиенция на шампионата на Черния континент бе през 1993 година, точно на „ Киалами “.
 25 надпревари следващата година във Формула 1? 25 надпревари следващата година във Формула 1?
„ Мисля, че 24 е вярната численост на надпревари, а и имаме добра композиция от континенти. Не е загадка, че продължаваме да търсим опция да се върне в Африка, защото това е единственият континент, който ни липсва “, сподели Доменикали пред вложителите в Либърт медия.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР